• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer/D.S.

15.04.2023

17:24

BILA JE DEVOJČICA ZA PRIMER Meštani Žitorađa otkrivaju kakva je Ceca bila u detinjstvu, pa pomenuli i njene roditelje!

Informer/promo

Estrada

BILA JE DEVOJČICA ZA PRIMER Meštani Žitorađa otkrivaju kakva je Ceca bila u detinjstvu, pa pomenuli i njene roditelje!

Podeli vest

Najveća balkanska zvezda Svetlana Ceca Ražnatović rođena je u mestu Žitorađa, gde su i počeli njeni prvi koraci u muzici o čemu pričaju meštani u emisiji "Metar moga sela".

Njenih muzičkih početaka najbolje se sećaju sugrađani kako stariji tako i oni mlađi koji slušaju priče i pomno prate svaki njen korak na estradi.

Na ulazu u Žitorađe ekipa emisije naišla je na jednog meštanina koji vredno prodaje svoje rukotvorine. Na pitanje da li se seća Cece dok je živela u rodnom mestu meštanin je rekao:

- Kako da ne, rođena je ovde u Žitorađu. Prvo je po svadbama pevala. Dobra je devojčica bila, za primer. Drago mi je što je to postigla, sve najbolje pričaju o njoj. I Slobodan i njena majka Micka, ona je bila učiteljica, a tata je bio trgovac, baš su dobri.

Ceca je od malih nogu pokazala talenat za muziku koji su prepoznali kako njeni roditelji tako i svi u mestu Žitorađa.

- Kada je bila mala, ona je pevala svadbu u mom komšiluku, kod mog brata od strica, a otac je bio uz nju, kao pratilac. Ne sećam se koliko je godinama imala, ali stvarno je bila dobra devojčica - rekao je meštanin ovog sela koje je upravo zbog naše najveće zvezde postalo poznato.

Kako kaže, s vremena na vreme Ceca poseti svoj rodni kraj.

Foto: Prinrtskrin

Ceca Ražnatović, pevačica

- Dolazi povremeno. Drago mi je što je uspela, ovde svi sve najbolje pričaju o njoj - kaže starosedelac Žitorađa i sa osmehom dodaje:

- Znam njene pesme, "Cvetak zanovetak", ali ne mogu da pevam, ne umem da se izrazim tako, star sam čovek.

I oni mlađi koji možda nisu imali priliku da je toliko često viđaju u rodnom mestu ili da sa njom idu u školu znaju, prate, vole i slušaju Cecine pesme.

- Znamo sve njene pesme, a možda nam je ipak omiljena "Kukavica" - rekla su dva mlađa meštanina Žitorađa, a na pitanje da li kada kažu odakle su svi pitaju za našu najpopulaniju pevačicu kažu:

- Uglavnom svi znaju Žitorađe zbog Cece i svi pitaju je l' je znamo, gde živi, šta radi...

Žitorađa broji oko 3300 stanovnika te kako nije veliko naselje uglavnom se svi poznaju ili makar iz viđenja, što je posvedočila i jedna gospođa koja više ne živi u ovom mestu, ali se u njega uvek rado vraća.

Foto: Foto: ATA images

Ceca Ražnatović, pevačica

- Sećam je se kada je bila mlađa, bila je mnogo lepa, slatka, preslatka. Ta njena prva pesma "Cvetak zanovetak" nas je najviše oduševila - kaže nam gospođa koja za pevačicu ima samo reči hvale i dodaje:

- Meni se čini da je ona toliko jaka da može sve da uradi.

Druga gospođa koja je bila raspoložena da prokomentariše o najvećoj zvezdi sa Balkana pred kamerama kaže da nije oduvek živela u ovom mestu, ali da je sada tu i da sa ponosom sluša sve Cecine pesme.

- Znam sve njene pesme, sve su mi lepe. Ako je za nešto loše volim one emotivnije, mogu ja da budem i vesela i tužna i ružna... Za mene je ona naš građanin i ona mi je najlepša i najbolja i sve njene pesme su mi najbolje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija