• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf/Informer/D.S.

25.04.2023

11:50

DOBILA OTKAZ U PETOM MESECU TRUDNOĆE! Radnica u restoranu Bake Praseta do detalja otkrila kako je ostala bez posla!

Informer DN/Aleksandar Jovanović Cilev

Estrada

DOBILA OTKAZ U PETOM MESECU TRUDNOĆE! Radnica u restoranu Bake Praseta do detalja otkrila kako je ostala bez posla!

Podeli vest

Jutjuber Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase, rešio je da otvori lanac brze hrane pod nazivom "Kod Bake", a sada se navodno oglasila jedna njegova bivša radnica i otkrila da je otpuštena iako ju nadređenima bilo poznato da je u drugom stanju.

Naime, sada već bivša zaposlena u Bakinom restoranu, koja se nalazi u petom mesecu trudnoće, navodno se oglasila za Telegraf i otkrila kako je došlo da toga da ostane bez posla.

Foto: Informer DN/Aleksandar Jovanović Cilev

Baka Prase

- Pre nego što sam otišla na bolovanje, da napomenem da nisam otišla na trudničko bolovanje već sam bila zbog bronhitisa, ja sam njihovim menadžerima obećala da ću raditi do otvaranja porodiljskog. Tačnije, najkasnije do 28 dana do termina porođaja. Poslodavci su bili upućeni da sam ja trudnica, nije im bilo nepoznato. Razbolela sam se, bila sam na bolovanju od 27. marta do 31 marta, i doktor mi je produžio bolovanje do 20. aprila - rekla navodno ona za Telegraf, pa dodala:

- Ja sam imala u planu da se nakon bolovanja vratim i da radim sve do termina porođaja, da bih primala bar nešto na porodiljskom, i da imam od čega da izdržavam decu. Ja sam otišla 20. aprila kod doktora, i tada saznajem da sam ja odjavljena. Ugovor mi je važio do 16. aprila. Oni su mene odjavili bez mog znanja. Niko me nije uputio, ni kontaktirao od njih, da bih znala da više nisam u radnom odnosu.

Foto: Informer DN/Aleksandar Jovanović Cilev

Baka Prase

- Kontaktirala sam knjigovođu, misleći da možda nisu radili zbog praznika. On me je uputio na jednog od vlasnika, da bi mi razjasnio o čemu se radi. Ja sam ga pozvala, i on mi je rekao da ja nisam otvorila trudničko već obično bolovanje zbog bronhitisa. Oni su svesno prekršili zakon, konktaktirala sam advokate i imam puno pravo na tužbu. Oni su dužni da me vrate na posao, a ukoliko me ne vrate, ja ću pokrenuti radni spor protiv njih i moraju da mi plate odštetu - istakla je ona.

Sagovornica je otkrila kako je uopšte bilo raditi za Bogdana Ilića.

- Ja ne mogu da kažem ništa loše za njega. Mislim da on lično nema ništa sa ovim, čak i da ne zna šta se dešava. Ima tim ljudi koji radi za njega i mislim da su oni za to zaslužni. On je tu više kao reklama, maska, nasmeje se par puta i to je to.

I ranije je bilo prijava trudnica na nesavesne poslodavce koji krše njihova prava. Zbog toga je formirana i Crna lista poslodavaca. Ukoliko smatrate da ste oštećeni tokom trudničkog ili porodiljskog, savet je da odmah prijavite nadređene inspekciji.

Podsetimo, sve trudnice i porodilje pozivom na 0800-300-307 i izborom opcije dva mogu da prijave poslodavce ako krše njihova prava. Tu možete da dobijete i besplatne savete. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vla

pre 1 godinu

Zasto ga Jos uvek nazivate prasetom kad je odavno postao svinja

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija