• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer.rs/A.S.

29.04.2023

19:15

ULICA U ŠAPCU DOBILA IME PO OGNJENOVOM OCU! Tragično poginuo dok je obavljao svoj posao, na njega ispaljeno više od 300 metaka

printscreen

Estrada

ULICA U ŠAPCU DOBILA IME PO OGNJENOVOM OCU! Tragično poginuo dok je obavljao svoj posao, na njega ispaljeno više od 300 metaka

Podeli vest

Ognjenov otac tragično je nastradao 1991. godine na Baniji u Hrvatskoj, dok je obavljao novinarski zadatak sa kolegama. Na Zorana je tada ispaljeno više od 300 metaka, a ni dan danas nije otkriveno ko ga je usmrtio.

Poznati voditelj Ognjen Amidžić rodom je iz Šapca, gde je živeo sa ocem, majkom i sestrom. Porodičnu idilu prekinila je tragedija koja im je svima promenila živote.

Naime, policija je jedne noći zakucala na vrata njihovog porodičnog doma i saopštila da je Ognjenov otac tragično nastradao. Na Zorana, Ognjenovog oca, je tada ispaljeno više od 300 metaka, dok je sa kolegama na Baniji u Hrvatskoj obavljao novinarski zadatak.

Foto: insajder/Aleksandar Jovanović Cile

Ognjen Amidžić

Sada se koleginica Ognjenovog pokojnog oca, Jasmina Pavlović, koja 35 godina radi na televiziji na kojoj je radio i voditeljev otac, u jednoj emisiji prisetila pokojnog kolege. 

- Znala sam i njegovog pokojnog oca. Nažalost, kada su krenuli na Baniju ja sam bila tu i ispratila ih ne nadajući se tome, toj tragediji. Mi smo ostali nemi bukvalno. Nismo mogli da verujemo da se to desilo. Za kolege, za ceo grad to je tragedija, baš tragedija - tužno kaže Jasmina.

Ispred televizije je postavljena bista posvećena kolegama koji su radeći svoj posao izgubili život, a ulica u kojoj se nalazi televizija dobila je naziv upravo po njima.

- Ulica nosi njihovo ime, što je vrlo lepo. Trebalo je možda i pre, ali bitno je da sad nosi, da je tu spomenik - kaže Jasmina koja je poznavala porodicu Amidžić.

Jasmina se ovom prilikom dotakla i Ognjenove majke o kojoj ima samo reči hvale.

- To je jedna stamena žena, posle svega toga što se izdešavalo. Sa tom decom je ostala i borila se kroz život. Ja znam da su oni imali divan brak, da su decu gajili, da je to sve funkcionisalo skladno. Kada se desilo ona je ostala sama da ih izvede na put, da se brine o njima ali eto su, hvala Bogu, stasali u dobre ljude uspešne. Sneža, ja stvarno nemam reči, koliko je dobra žena - priča Jasmina.

Foto: Printscreen You Tube

Ognjen Amidžić

Sugrađanka kaže da Ognjen stalno pominje svoj grad, što je svima drago, jer ga nije zaboravio iako je postao toliko poznat. 

- Odrasato je ovde u naselju Benska bara. Kao deca su tu trčkali i družili se naravno. Njegova gimnazija koju uvek spominje i znam i to baš, baš lepe reči za sve. Pominje Šabački vašar pod obavezno, a valjda mi Čvijaši imamo taj duh, a to je u stvari Ognjen nasledio sigruno malo i od tate i od mame - kaže Jasmina sa osmehom koja se seća i prvih dana kada je Ognjen dolazio na televiziju na kojoj ona radi.

Iako je danas u voditeljskim vodama, poznat, kaže da se nije promenio.

- On se ništa nije promenio, naravno uspešan je, ali kako kaže narod, nije se uobrazio. On je Ognjen Amidžić iz Šapca, to je u stvari naš Ognjen - zaključila je Jasmina u emisiji "Metar moga sela".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Arhistotel

pre 1 godinu

jel postoji ulica Slobodana Milosevica u Srbiji ? mnogo je otaca poginulo i ubijeno na poslu braneci srpski narod , tesko je izgubiti oca svakome , pogotovo od strane nelegalne tudjmanove nacisticke hrvatske , ali meni nije jasno zasto je Ognjen sebi stavio naziv Ami Dzi kada je to stopostotno kopija i imitiranje angloamericko britanske emisije Ali Dzi koju vodi izraelac Sascha Baron Koen , a mi svi Srbi znamo da su ameri i englezi i americki jevreji financirali hrvatske naciste i ustase koji su pucali na ognjenovog oca . Zasto bi onda Ognjen svoj sou kopirao i nazivao Ami Dzi po ugledu na Ali Dzi kad su angloamericki sou Ali Dzi financirale americko britansko izraelske sluzbe koje su financirale i ustase ubice njegovog oca . A nije mi tu jasno ni zasto je doktor Kon bio na celu kriznog staba Srbije kad se doktor Kon izjasnjava kao izraelac a Izrael je prodavao oruzje tudjmanovim ustasama i slavio Oluju , sto se tice prezimena Kon mozemo primetiti da je Elliot Kon bio najpoznatiji izraelski spijun a prezime Kon vuce poreklo od izraelskog prezimena Koen bas kao i Ali Dzi koji se zove Sascha Baron Cohen . A znam i da je policijska neradnica Dijana Hrkalovic imala izraelski pasos . E sad da li Ali Dzi i Ami Dzi imaju veze sa Izraelom , i zasto jos nema ulice srbinu Slobodanu Milosevicu koji je ubijen u Hagu jer je predstavljao srpski narod i Jugoslaviju .

sledeća vest

Vesti

TV

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija