• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Kosijer

01.05.2023

12:00

KAĆA DAVALA INJEKCIJE, KIJA PRALA ŠOFERŠAJBNE! Pevačice otkrile čime su se bavile pre pevanja

Branko Pantelić

Estrada

KAĆA DAVALA INJEKCIJE, KIJA PRALA ŠOFERŠAJBNE! Pevačice otkrile čime su se bavile pre pevanja

Podeli vest

Pre nego što je postala pevačica, Katarina Živković je završila srednju medicinsku školu, ali je znala da se time nikada neće baviti. Sa druge strane, njena drugarica Kija Kockar, dugo godina je radila kao stjuardesa, a sada je odlučila da se ponovo posveti obrazovanju.

Pevačice i dobre drugarice Kija Kockar i Katarina Živković su na praznik rada za Informer otkrile da su svoj prvi dinar zaradile sa 14 godina! Kija je radila na pumpi, kao menadžer hotela i stjuardesa, a sada se sprema za polaganje prijemnog na Pravnom fakultetu! Kaća je, s druge strane, još kao devojčurak počela da peva, ali je istovremeno pohađala srednju medicinsku školu i obožavala da daje injekcije.

Foto: Branko Pantelić

Kija Kockar i Katarina Živković

- Sa 14 godina sam počela da zarađujem. Na prvoj svirci nisam znala repertoar, četiri pesme sam vrtela ukrug! Išla sam i na folklor. Osim što sam igrala, bila sam i vokalni solista i dobijala lep bakšiš - priča Kaća.

Snalažljiva

Sa 14 godina sam počela da zarađujem. Na prvoj svirci nisam znala repertoar, četiri pesme sam vrtela ukrug

Kaća je od samog početka znala da neće biti medicinska sestra. 

- U medicinskoj mi je bilo zanimljivo, bila sam super đak, ali sam znala da se time neću baviti, već da je muzika moj poziv. Vadila sam krv, davala injekcije, radila sam vizite... Verujem da bih i sada umela da dam injekciju i infuziju - rekla je ona.

Foto: Branko Pantelić

Katarina Živković

Živkovićeva je mlada počela da radi, ali se još nije umorila.

- Imam dug radni staž, ali nikad nisam razmišljala o povlačenju, tek sam krenula! Sad sam opuštena i uživam u plodovima svog truda i rada - izjavila je Kaća. 

Prala šoferšajbne

Njena drugarica Kija je prvi dinar zaradila na pumpi.

- Kad sam imala sam 14 godina, leti sam na pumpi prala stakla na automobilima. Od prve plate sam kupila baki venecijanere. Nisam morala da radim, ali sam želela. Zarađivala sam i dok sam studirala - priča Kockareva.

Kija je istakla da je pred kraj studija postala stjuardesa. 

- Radila sam u "Er Pinku", pa sam dve godine bila menadžer restorana, a zimi sam držala kućicu sa kuvanim vinima... Posle sam se zaposlila u "Er Srbiji", odakle sam otišla u "Itihad" i, između ostalog, završila kurs za dadilju na letu. Jednom sam čak i davala kiseonik bebi. Kod tog posla je najlepše što sam proputovala svet - izjavila je ona. 

Foto: Branko Pantelić

Kija Kockar
Uči istoriju

Kockareva nije imala u planu da se bavi muzikom.

- Na muzičku scenu sam krenula jer mi je to bilo ponuđeno. Kad sam dobila sve nagrade i napunila klubove, shvatila sam da zbog stresa treba da usporim. Sada sam zaposlena na Hajp televiziji, gde spremamo jedan projekat - priča Kija.

Pevačica

Na muzičku scenu sam kročila jer mi je to bilo ponuđeno. Kad sam dobila sve nagrade i napunila klubove, shvatila sam da treba da usporim

Kija je za Informer otkrila da sada ima potpuno drugačije prioritete, a glavni cilj joj je da upiše Pravni fakultet. 

- U junu polažem prijemni ispit na Pravnom fakultetu, ovih dana učim istoriju! Kad sam išla da predam papire, videla sam mnogo studenata koji su bili pod stresom i zapitala sam se da li sam spremna da se upuštam u to. Ali pošto se prvi fakultet uglavnom završava da bi roditelji rekli da njihovo dete ima fakultet, sada nemam nikakav pritisak. Volim prava, a da li ću se i u praksi baviti time, ne znam. Želim da slušam predavanja. Težak je fakultet, ali idem korak po korak, prvo da da položim prijemni i dalje polako - završila je Kija. 

Foto: Branko Pantelić

Kija Kockar i Katarina Živković

Kaća: Više sam verovala u Kiju nego što je ona u sebe

Katarina i Kija su zajedno bile na turneji po Americi.
- Na jednom nastupu sam više ja verovala u Kiju nego što je ona u sebe. Tražili su joj jednu narodnu pesmu, koja nije deo njenog repertoara. Pozvala sam je preko mikrofona, dovela sam je u situaciju da ne može da odbije! Otpevala je i "pokidala". Bila sam ponosna na nju - priča Kaća.
Kija je, s druge strane, drugaricu "navukla" na strane pesme:
- Volimo nas dve i kod kuće da pevamo. Navukla sam je na stranu muziku. Inače, Kaća sprema album, za nekoliko numera ima samo muziku, pa ću probati da joj napišem tekst. Možda mi uspe, možda ne.

Foto: Branko Pantelić

Frizura: Dario Tošić / Salon Hair by Dario

Šminka - Katarina: Instagram: pavlovic.maja

Šminka - Kija: Maria Đorđević / Instagram: maria_dordevic

Prostor: The Belgrade Hills Villa 065/8340703


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija