• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

02.05.2023

13:27

MILICA RADILA U ŠTAMPARIJI, HARIS KOPAO KANALE, GOCA PRODAVALA SLADOLED! Radili su svakakve poslove, a sada zarađuju milione

ATAImages, Antonio Ahel/ Insider, Marko Đoković, Novak Đurović

Estrada

MILICA RADILA U ŠTAMPARIJI, HARIS KOPAO KANALE, GOCA PRODAVALA SLADOLED! Radili su svakakve poslove, a sada zarađuju milione

Podeli vest

Mnoge naše zvezde su pre uspešnih karijera radili razne poslove kako bi zaradili svoj prvi dinar i imali za najosnovnije potrebe

Pre nego što je postala jedna od najvećih balkanskih zvezda, Lepa Brena je radila kao bebisiterka, a njena koleginica Emina Jahović kao voditeljka vremenske prognoze. Pevačice su se pre muzičke karijere dovijale na razne načine kako bi zaradile svoj prvi dinar. Brena se davne 1979. godine zbog studija iz rodnog Brčkog preselila u Beograd zbog čega je, kako kaže, morala da radi prvo što joj je palo pod ruku kako bi imala za najosnovnije troškove.

Foto: T.M.

Lepa Brena nekada radila kao bebisiterka

- U tom periodu sam teško izlazila na kraj s troškovima jer je život u velikom gradu bio skup. Nisam sebi mogla da ispunim neke želje, klasične studentske, na primer da sa svojim kolegama otputujem na ekskurziju. Jela sam hleb i jogurt, a ako bih htela nešto slatko, onda bih pošećerila. Zato sam tada nekoliko meseci čuvala bebu jednoj porodici i od toga zarađivala honorar. Ta beba je bila Ana Štajdohar koja je sada uspešna pevačica - kaže folk zvezda.

Emina Jahović je svoj prvi posao našla na jednoj televiziji u Novom Pazaru gde je radila kao voditeljka vremenske prognoze, a tih dana se kako kaže rado seća.

Foto: printscreen instagram/yaemina

Emina radila kao voditeljka vremenske prognoze


- Uživala sam tokom tog perioda koji sam provela radeći na televiziji i na radiju. Tada sam prvi put pokazala svoju kreativnu slobodu, koja me je kasnije i navela da krenem putem muzike i javnog života - kaže pevačica.

Ceca i JK oduvek pevaju

Ceca Ražnatović i Jelena Karleuša su retke zvzede sa naše estrade koje se od početka karijere bave pevanjem. Ceca je sa devet godina prvi put zapevala pred publikom na jednom privatnom slavlju, a sa 13 je nastupala u jednom hotelu na crnogorskom primorju gde je letovala sa roditeljima. Njen nastup zapazio je Mirko Kodić koji joj je pomogao da snimi prvu ploču. Karleuša je svoj prvi album "Ogledalce" objavila kada je imala samo 16 godina, a finasijski joj je u tome pomogla tada velika muzička zvezda Dragana Mirković.


Kao trgovački radnici, poslovnu karijeru započeli su Romana Panić, Goca Tržan i Momčilo Bajagić Bajaga. Panićeva kaže da je devedesetih godina sa svojim roditeljima prodavala kafu.

Foto: instagram/romana_panic

Romana prodavala kafu na pijaci

- Pred kraj rata otvorili smo pržionicu kafe u Banja Luci u kojoj su radile samo žene iz moje familije, uključujući i mene. Prodavala sam kafu na pijaci da bismo mogli da preživimo - kaže Romana dok je njena koleginica Goca prodavala sladoled:

Foto: printscreen

Goca prodavala sladoled u Beogradu


- U srednjoj školi sam prodavala sladoled u Bulevaru Kralja Aleksandra u Beogradu. Zaradila sam brdo para.

Jedan od najuspešnijih muzičara na ovim prostorima, Bajaga, kaže da je svoj prvi dinar zaradio prodavajući kineske ešarpe.

- Kada sam bio prvi razred gimnazije, bend u kojem sam svirao nije zarađivao ni dinara. Kupovali smo veštačku kinesku svilu, farbali je u crno i prodavali u Knez Mihailovoj kao ešarpe - kaže frontmen benda "Bajaga i instruktori".

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Momčilo prodavao kineske ešarpe

I mnoge druge naše estradne ličnosti radile su sve da bi došli do prvog dinara. Milica Pavlović radila je u jednoj štampariji u Švajcarskoj, a Haris Džinović je kopao kanale i prodavao novogodišnje čestitke.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Profesorka Ivana Bodrožić o terorističkom napadu: "Reakcija pripadnika Žandarmerije  bila je efikasna, profesionalna i adekvatna."
Hronika

Profesorka Ivana Bodrožić o terorističkom napadu: "Reakcija pripadnika Žandarmerije bila je efikasna, profesionalna i adekvatna."

Profesorka krivičnog prava na Kriminalističko-policijskom univerzitetu Ivana Bodrožić komentarišući napad na žandarma ispred Ambasade Izraela u Beogradu, kaže da je terorizam izazov za savremeno demokratsko društvo kao teški oblik kriminaliteta, ako i sa je reakcija pripadnika Žandarmerije bila je efikasna, profesionalna i adekvatna.

01.07.2024

11:25

Sport

Planeta

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...
KATAKLIZMA

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...

U snažnom nevremenu za vikend, koje je pogodilo Švajcarsku, Francusku, Nemačku i Italiju poginulo je najmanje pet ljudi, objavile su lokalne vlasti. Nevreme ide ka Srbiji, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom koje se očekuju već večeras i u toku noći.

01.07.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija