• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf/Informer/A.S.

08.05.2023

19:03

LUK BLEK ĆE NA OVAJ NAČIN ZA VREME NASTUPA ODATI POČAST ŽRTVAMA MASAKRA! Pevač emotivan pred prvo polufinale

ATA images

Estrada

LUK BLEK ĆE NA OVAJ NAČIN ZA VREME NASTUPA ODATI POČAST ŽRTVAMA MASAKRA! Pevač emotivan pred prvo polufinale

Podeli vest

Luk Blek je otkrio da će svoj nastup na "Evroviziji" posvetiti celoj Srbiji, a kao znak počasti žrtvama koje su stradale u dva masakra, pevač, kao i ceo njegov tim nosiće crni flor na svojim odelima.

Luk Blek će sutra, u prvoj polufinalnoj večeri, predstavljati našu zemlju na najvećem muzičkom takmičenju, "Evroviziji", pod rednim brojem tri. 

Pevač je otkrio kako teku pripreme za nastup, kao i kako se oseća nakon tragedija koje su zadesile našu zemlju. 

Foto: Insider Marko Đoković

Luk Blek

- Iako sam napisao pesmu plašeći se ovakvih događaja i gledajući ih u svetu, nisam mogao da zamislim da će se to desiti baš ovako blizu naše zemlje i našeg srca. Žao mi je što je to postalo istinitije nego što je bilo u datom trenutku. Svi smo bili jako potrešeni. Mi smo čuli baš u odlasku na binu i tada nisam shvatio šta se dešava, ali sam se jako razbesneo na sceni - rekao je Luka. 

Foto: EPAIMAGES

Luk Blek

Pevač je izjavio da na "Evroviziji", koliko god se on i njenov tim trudili, ne mogu da sakriju svoju bol i tugu zbog celokuone situacije koja je zadesila našu zemlju. 

- Iako je "Evrovizija" srećno mesto, uvek je puno muzike i različitosti, i treba slaviti te stvari, mi koliko se god trudili ne možemo ni da sakrijemo koliko nam je teško zbog te situacije. Ja se trudim da budem što profesionalniji, pa da odem na sva ta dešavanja zbog čega sam ovde i došao, ali definitivno svima nama nije do tih stvari. Kao što sam i rekao, poruka ove pesme mi je bitna, i bitna je za ovaj događaj i nadam da će promeniti neke stvari kod nas, i da će se pričati, ali ta priča svakako neće promeniti ništa što se tiče žrtava i bliskih ljudi. Nadam se da će se nešto promeniti u određenom trenutku ali trenutno sam i ja nemoćan, ali sigurno postoje stručna lica koja ovu situaciju mogu da dovedu do nečeg logičnog - izjavio je on. 

S obzirom na to da su strani mediji imali intervjue sa našim predstavnikom, kao i da su se interesovali za tragedije koje su se dogodile, Luka je otkrio koja pitanja je najčešće dobijao.

- Mogu da kažem da su svi puni razumevanja, s obzirom na to da se atmosfera promenila, kao i način govora i šale koje ja pravim u toku intervjua, prosto nisam mogao da izvučem iz sebe nikakvu pozitivnu notu. Mogu slobodno da kažem da su bili baš pažljivi, da su baš govorili šta se dogodilo i drago mi je da sam uspeo da pošaljem poruku, jer bih ja to svakako i prirodno uradio. Želeo sam da se zna i da se čuje za takvu vrstu tragedije za koju se nadam da se nikada više neće dogoditi - rekao je naš evrovizijski predstavnik. 

Foto: Insider Marko Đoković

Luk Blek

Luka je otkrio koliko mu je teško da se sada fokusira na izvođenje pesme, kao i kako se sada oseća.

- Ja ne bih rekao da sam sada najprofesionalnija osoba na svetu i da mogu sve da sakrijem. Ono što sam mogao da vidim na snimcima sa probe jeste da je bilo dosta besa. Ne znam kako to da objasnim, ali sada mnogo više želim sve ovo da ispevam, nego što sam ikada želeo. Došao sam tu, bio sam izabran, to je negde bila moja želja i moja karijera, ali sada već stvarno nisam sam - izjavio je Luka. 

Mlada muzička zvezda je otkrio kome će biti posvećena izvedba njegove pesme i polufinalni nastup.

- Kao što bi bilo i pre ovog događaja, bukvalno celoj Srbiji i pre ovoga, ali i Srbiji koja naizmerno pati. Ja ću dati sve što mogu da ponudim, celu svoju dušu u taj nastup - zavrio je pevač. 

Kako prenosi Telegraf, Luk će nastupati u planiranom autfitu sa posebnim dodatkom kojim će odati počast žrtvama koji su nastradali u dva masakra u Srbiji. Luk zajedno sa ostalima koji će ga pratiti na sceni će nositi crni flor, u znak žalosti ali i poštovanja prema nastradalima.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja
Saopštenje za medije

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja

Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba "Partizan practical Shooting" prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti.

25.06.2024

12:55

Sport

Planeta

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!
Vojske čekaju komandu

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!

Rusija je za manje od 20 sati vratila kijevskom režimu milo za drago za raketni udar po glavnoj plaži Sevastopolja. Ali, kao i dosad: ne civilima i civilnim objektima. Krstarećim raketama „Kalibar" lansiranim iz Azovskog mora, razorila je skladište fabrike kranova na periferiji Odese koje je služilo kao punkt prijema i raspodele zapadnih raketa i artiljerijskih projektila.

25.06.2024

21:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija