• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J. V.

09.05.2023

07:00

PEVAČI MENJAJU TEKSTOVE PESAMA ZBOG TRAGEDIJE! Braja: Iz još neobjavljenih numera masovno izbacuju reči kao što su "metak", "bereta", "utoka"!

Estrada

PEVAČI MENJAJU TEKSTOVE PESAMA ZBOG TRAGEDIJE! Braja: Iz još neobjavljenih numera masovno izbacuju reči kao što su "metak", "bereta", "utoka"!

Podeli vest

Dragan Brajović Braja kaže da neće menjati tekstove svojih pesama jer smatra da ne promovišu nikakvo nasilje.

Tekstopisac Dragan Brajović Braja kaže da pevači iz novih pesama izbacuju reči koje bi mogle da asociraju na masakr u Beogradu i Mladenovcu.

Pored toga, muzičari iz spotova seku kadrove koji podsećaju na bilo kakvo nasilje.

Foto: Printscreen You Tube

Dragan Brajović Braja - napisao brojne hitove

- Trenutno se iz još neobjavljenih pesama masovno izbacuju reči kao što su "metak", "bereta", "utoka"... Takođe i kadrovi iz spotova koji asociraju na nasilje - kaže Braja.

Metak, utoka...

Iz neobjavljenih pesama se masovno izbacuju reči kao što su "metak", "bereta", "utoka"
Dragan Brajović Braja

Tekstopisac koji je pisao za najveća imena srpske estrade dodaje da su njegove pesme o ljubavi, tako da neće menjati tekstove.

- U pesmama koje sam pisao koristio sam pomenute reči, ali kod mene su to bile metafore. Imam ih i u novim numerama, ali ne verujem da ću išta menjati. Ne treba preterivati i ići u cenzuru! Naravno, neke granice moraju da postoje i da se poštuju, ali čovek treba sam da ih postavi i da ih se drži. Nijedan pevač me još nije pozvao da promenim tekst - priča Brajović. 

Foto: printscreen instagram/brajamusic_official

Braja

On tvrdi da ne podržava komentare pojedinaca da je današnja muzika isključivo kriva za stanje u društvu:

- Ne smatram da su moje pesme doprinele ovoj jezivoj tragediji. Zato i neću da menjam ništa u načinu pisanja, niti ću da stavljam glavu u pesak, jer smo i mi tekstopisci hroničari svog vremena. Ne brinem se da će me ljudi zbog ovog stava osuditi, jer se plašim samo Boga. Pojedine kolege će sigurno biti na meti zluradih komentara, ali ne verujem da ću se i ja naći među njima.

Pomerili izdavanje novih albuma

Braja kaže da su zbog nezapamćene tragedije pevači pomerili objavljivanje novih albuma.
- Mnogi pevači su pomerili termine izdavanja albuma i singlova i to je opravdano. Svi smo pod velikim stresom i nikome nije do zabave - kaže Braja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ma stvarno

pre 11 meseci

Radi bolje prodaje, ostavljaš nasilje u pesmama? Bravo, umetniče, humanisto po vokaciji. Treba cenzura, i to vrlo brza i vrlo stroga. Život i mentalno zdravlje čoveka su iznad svih umetnosti i sloboda!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija