• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

12.05.2023

12:15

VENČANI KUM LEPE BRENE I BOBE SPADA U NAJBOGATIJE LJUDE NA SVETU! Njegovo bogatstvo procenjeno je na više od 2 milijarde dolara!

Aleksandar Jovanović Cile

Estrada

VENČANI KUM LEPE BRENE I BOBE SPADA U NAJBOGATIJE LJUDE NA SVETU! Njegovo bogatstvo procenjeno je na više od 2 milijarde dolara!

Podeli vest

Rumun Jon Cirjak je najbogatiji sportista svih vremena, čija se zarada procenjuje na 2 milijarde dolara i ujedno je jedini bivši sportista koji je dospeo na listu milijardera.

Upravo on je venčani kum Lepe Brene i Slobodana Bobe Živojinovića. U pitanju je nekadašnji teniser, Rumun Jon Cirjak, koji danas ima 84 godine i nezamislivo bogatstvo, a njegov život mnogo puta je bio tema svetskih medija.

Foto: printscreen

On je najbogatiji sportista svih vremena, a njegovo bogatstvo danas se procenjuje na 2 milijarde dolara. Takođe, on je jedini bivši sportista koji je dospeo na listu svetskih milijardera, i zvanično najbogatiji Rumun. Pre nekoliko godina nalazio se na 1876. mestu „Forbsove“ liste, a 2022. zauzeo je 1818. mesto.

Na sajtu „Forbsa“ o njemu, između ostalog, piše da najviše prihoduje od bankarstva i osiguranja, a njegove kompanije objedinjene su u „Cirijak grupu“. Ovaj milijarder je, prema pisanju „Kurira“, vlasnik teniskog turnira iz Masters serije u Madridu, a ima brojne kompanije za koje radi preko 20.000 ljudi.

Foto: Reuters

Jon Cirjak

Deo je svetskog džetseta, a pasija su mu motocikli – poseduje preko 400 modela, od kojih su neki ranije pripadali Alu Kaponeu i Eltonu Džonu.

Inače, Novak Đoković od Cirijaka je pre nekoliko godina kupio ATP turnir koji se održavao u Beogradu. Navodno se hvalio i luksuznim automobilima, što su mu neki korisnici društvenih mreža zamerali.

- Imam svaki Ferari, Mercedes, Jaguar i Porše koji postoje u ponudi - napisao je on navodno.

Prema pisanju domaćih medija, kada bi najčuveniji teniseri 21. veka, Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal spojili svoja bogatstva, koja se mere stotinama miliona dolara, ne bi imali ni polovinu onoga što poseduje Cirijak.

Foto: Reuters

Jon Cirjak

Ali, zanimljivo je da Cirijak najveći deo novca uopšte nije zaradio od tenisa, niti je bio naročito uspešan teniser, pogotovo u singlu, u kome je osvojio samo jednu titulu, dok je u dublu slavio 22 puta. Njegov uspon počeo je po završetku igračke karijere. Bio je trener i menadžer Borisa Bekera, Štefi Graf, Gorana Ivaniševića, Marata Safina, Meri Džo Fernandez i drugih uspešnih tenisera, ali to mu je bila samo odskočna daska za biznis, u kome je napravio ogroman uspeh zahvaljujući preduzetničkom duhu, ali i brojnim kontaktima koje je stekao.

Ovaj Rumun se biznisom uspešno bavio i ranije, ali je najviše novca zaradio od devedesetih pa nadalje. Naime, Cirijak se nakon pada komunističkog režima Nikolajea Čaušeskua vratio u Rumuniju i postao zastupnik „Metro AG“, zatim i „Mercedesa“.

Interesantno je da biznismen, kako se pisalo, prema sopstvenom priznanju, ima tridesetpetoro dece, a navodno tvrdi da ta brojka nije konačna.

Cirijak sa suprugom i troje dece navodno živi u Monaku, međutim, na sajtu „Forbsa“ piše da ima dvoje dece i da je singl.

 

 

Rumun je poznat i po humanosti, pre svega jer je u rodnom Brašovu sagradio naselje u kome je smestio oko 300 napuštenih mališana, koje kompletno izdržava. Osim toga, na poziv Novaka Đokovića, donirao je 100.000 dolara za popravke kuća posle poplava u Srbiji u maju 2014. godine.

Brena i Boba i danas su bliski sa Cirijakom, koji im je 1991. godine, kada su se venčali, poklonio u to vreme jedan od najskupljih automobila, a na venčanje je stigao privatnim avionom.

 

 

- Ako me pitate da li imam u životu nekoga koga toliko volim i poštujem kao čoveka koji nam je zaista puno pomogao još otkad smo Boban i ja kretali u život, ali i inače, onda je to definitivno Jon. Takođe, on je bio i dugogodišnji Bobin sportski menadžer. Divan je osećaj kada ste pored takve ljudske veličine. On ima 80 godina, a još veoma aktivno radi. Biti među 150 ljudi za koje je pravio rođendan, biti izabran i biti među zvanicama iz visokog društva iz čitavog sveta, za mene je bilo veoma emotivno i počastvovana sam - rekla je pre nekoliko godina za domaće medije Brena posle proslave rođendana svog venčanog kuma u Madridu.

U prilog Breninim rečima govori i podatak da je Cirijak 2018. godine bio gost na venčanju Bobinog sina Filipa i pevačice Aleksandre Prijović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu
Crvena zvezda

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije, pobedivši u finalu Vojvodinu 2:1 (1:0). Igra crveno-belih bila je ubedljivija nego što rezultat pokazuje, a posebno su se izdvojili Uroš Spajić i Mirko Ivanić. Uz malo sreće, igrač utakmice mogao je da bude Šerif Ndijaje, ali su mu poništena dva gola.

21.05.2024

23:00

Planeta

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane
NAKON SMRTI IRANSKOG LIDERA

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa predsednikom Državne dume Vjačeslavom Volodinom, s kojim je razgovarao o pitanjima formiranja vlade i od koga je zatražio da prilikom odlaska na sahranu Ebrahima Raisija prenese iranskom rukovodstvu da Moskva očekuje da će se saradnja između dve zemlje razvijati na isti način kao i do sada i nakon smrti iranskog lidera.

21.05.2024

23:00

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!
Uskoro i premijera

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!

Poljski režiser Patrik Vega napravio je, blago rečeno, skandalozan film o lideru Rusije Vladimiru Putinu koristeći za te svrhe veštačku inteligenciju. On je lice vladara Rusije nakalemio na telo pravog glumca i snimio verovatno najveću bljuvotinu otkako postoji sedma umetnost. Film, naime, prikazuje Putina od 10. godine do njegove izmišljene smrti i već je prodat u 50 zemalja. Makar tako tvrde njegovi producenti.

21.05.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija