• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.D/M.S.

16.05.2023

14:56

OTKRIVAMO ŠTA JE U DOSIJEU RAŠIDA SAKIĆA! Kriminalnu karijeru započeo kao dečak!

Facebook

Estrada

OTKRIVAMO ŠTA JE U DOSIJEU RAŠIDA SAKIĆA! Kriminalnu karijeru započeo kao dečak!

Podeli vest

Sin legendarnog pevača Sinana Sakića, Rašid Sakić, preminuo je u Sremskoj Mitrovici gde je služio zatvorsku kaznu, a kako Informer saznaje, ovo su sva krivična dela za koja je bio osuđivan.

O više nego burnoj prošlosti Rašida Sakića govori njegov poduži dosije, a samo neki od zločina za koja je bio osuđivan su razbojništva, krađe, iznude kao i pokušaj ubistva.

Foto: printscreen/Instagram

Rašid Sakić

Rašid je privođen još kao maloletnik, i to zbog nasilničkog ponašanja, nanošenja teških povreda, napada, pokušaja ubistva i iznude. "Karijeru" je nastavio i kada je napunio 18 godina. U akciji "Sablja" se takođe našao iza rešetaka zbog sumnje da je bio jedan od šefova organizovanog kriminala u Loznici.

Najduže je u zatvoru proveo 12 godina, na koliko je bio osuđen nakon što je 22. maja 2002. godine u Loznici ubio Dragoljuba Despotovića, sa kojim je odrastao, a tada je pokušao da likvidira Radomira Lazića. U istom postupku osuđen je i Lazić, jer je tada pucao u Rašida i ranio ga.
Rašid je otišao na izdržavanje kazne 2006, a na slobodu je pušten sredinom aprila 2018. godine.
Samo nekoliko nedelja nakon što je on tada izašao iz zatvora, njegov otac Sinan je preminuo u porodičnom stanu u Beogradu, u 62. godini. 

Uhapšen je u januaru 2019. u Loznici, nakon što je pretukao i opljačkao lokalnog krojača. Tada mu je određen pritvor, u kom je bio do sredine, avgusta te godine, kada je osuđen na sedam meseci kućnog zatvora. Međutim, Rašid je "nanogicu" ubrzo polomio i pobegao, nakon čega je za njim raspisana potraga, a uhapšen je nakon filmske potere na Voždovcu u avgustu 2021. godine.
Tada je Rašid uhapšen sa prijateljem S.Đ. (38) posle potere beogradskim ulicama. On je tada bio na mestu suvozača u "golfu" nemačkih registracija, koji je patrola saobraćajne policije pokušala da zaustavi na raskrsnici ulica Vojvode Stepe i Save Maškovića na Voždovcu. Međutim, vozač "golfa" S. Đ. koji je bio nadrogiran kokainom, odbio je da stane, pa su on i Sakić posle dramatičnog divljanja u saobraćaju ipak zaustavljeni.

Tada je utvrđeno da je za Rašidom raspisana potraga zbog bekstva iz kućnog zatvora, i odmah je upućen na izdržavanje kazne u zatvor u Sremskoj Mitrovici.
Interesantno je da je Sinanov najstariji sin "nakratko" bio uhapšen i polovinom jula 2021. godine u Sarajevu, navodno zbog razbojništva, i potom je prosleđen u nadležnost MUP-a Republike Srpske. Kako se tada našao na slobodi, i pored raspisane potrage u Srbiji, za sada nije poznato.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija