• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/S. K.

01.06.2023

07:00

ŠIPTARI SU MI UBILI MAJKU! Već 24 godine tražim njene kosti da ih sahranim! Potresna ispovest legendarne pevačice Mire Kosovke!

Estrada

ŠIPTARI SU MI UBILI MAJKU! Već 24 godine tražim njene kosti da ih sahranim! Potresna ispovest legendarne pevačice Mire Kosovke!

Podeli vest

Šiptari su mi ubili majku! Već 24 godine tražim njene kosti da ih sahranim, kaže Mira Kosovka (64) u potresnoj ispovesti za Informer.

Legendarna pevačica Mirjana Petričević, poznata pod umetničkim imenom Mira Kosovka, otvorila je dušu za naše novine o tragičnim događajima koji su je zauvek promenili. Nakon završetka NATO agresije na SR Jugoslaviju, Mira je ostala bez majke Danice, koju su albanski teroristi mučki ubili.

Foto: facebook

Mira Kosovka
Izgubila sam sve svoje u Đakovici 1999. godine, kada su Šiptari proterali Srbe. Ubili su mi majku na svirep način, njeno telo nikad nije pronađeno. Gde je moja majka?! Želim da počiva u miru...

Ne odustaje


- Uznemirena sam zbog trenutne situacije na Kosovu, iako nemam više nikog tamo. Izgubila sam sve svoje u Đakovici, kada su nas proterali 1999. godine. Ubili su mi majku na svirep način, a njeno telo nikad nije pronađeno. Još je nisam našla da je sahranim... Tražim je i dalje. Gde je moja majka?! Svuda sam podnela papire, ali džaba... Međutim, imam jaku intuiciju da ću je naći. Dok sam živa, neću odustati od potrage za njom jer želim da je sahranim i da počiva u miru - priča Mira kroz suze za Informer i dodaje da je izgubila i rođenog brata Milana:
- Njega su ubili još 1981. godine, i dalje se vodi kao nerazjašnjen slučaj. Navodno ga je zgazila "lada", a izgledao je tako kao da ga je tenk pregazio. Kada sam ga videla nije imao oči, nos, ni usta... Godinama sam pokušavala da zaboravim kakvog sam ga videla, ali džaba, nikad nisam uspela da izbrišem taj prizor iz glave.

Foto: printscreen

Ne može da izbriše jezive slike iz glave... Mira

Mira: Čuvam unuke svoje braće

Mira Kosovka kaže da je ispunjena jer čuva unuke svoje braće:
- Jeste mi bilo teško, svaki dan je teško, ali sam nekako naučila da živim s tim. Znam da me majka i brat gledaju s neba i očekuju da budem stub unucima koji su ostali iza moje braće. Bog me je izabrao da nosim taj krst, nosim ga muški... Neko izgubi dušu, postane ljubomoran, kvaran, ali jok, ja imam srce za ceo svet! Pravična sam i to me drži.

Ne daj Bože da se ponovi 1999. godina. Šiptari čačkaju mečku, nikome ne odgovara rat, osim onom umobolniku Aljbinu Kurtiju
Mira Kosovka

Mira kaže da joj teško pada svaki put kada se priseća tih tragičnih situacija:
- Ne daj Bože nikome! Loše utiče na mene kad se sećam tih događaja i teško mi pada da pričam o tome. Još mi se nisu "ohladile" rane od NATO bombardovanja. Više puta sam bila na Kosovu posle toga, ali ne i u Đakovici. Tamo više ne sme da se uđe, tamo nema Srba...

Foto: facebook

Godinama traži majku... Mirjana Petričević

Zabrinuta


Kosovka kaže da brine za srpski narod koji Šiptari ponovo napadaju.
- Najviše se bojim rata. Ne daj Bože da se ponovi. Molim Boga da stane na ovome. Provociraju nas stalno... Mnogo čačkaju mečku. Nikome ne odgovara rat, osim onom umobolniku Aljbinu Kurtiju. On je sivonja i majmun koji ima podršku sa strane. Na faci mu se vidi da je umobolan, zato sve ovo i radi. Izbegavam da gledam vesti jer moje rane nisu zaceljene. Razumem naš narod "dole" i poručujem im da nisu sami. Srbija i naš predsednik ih neće ostaviti na cedilu. Svemu dođe kraj, pa će i ovome. Svet će jednog dana shvatiti da oni radi loše Srbima i da to nije dobro ni za koga - završava priču legendarna pevačica.

U Australiji živela 20 godina

Mira Kosovka se posle NATO bombardovanja preselila u Australiju jer je, kako kaže, želela da pobegne od svega.
- Da nisam otišla tamo, mislim da sada ne bih bila živa. Previše lošeg mi se desilo i odlučila sam da odem odavde 1999. godine. Prijao mi je život u Australiji i smatram je svojom drugom domovinom. Međutim, vratila sam se u svoju zemlju, gde i pripadam - kaže Mira i dodaje da ne planira povratak na estradu:
- Muzikom sam prestala da se bavim još 2007. godine!


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija