• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Milan Dimitrijević

26.06.2023

13:20

HRVATI OPET PODIVLJALI, KARLEUŠA IM ZAPUŠILA USTA! Traže zabranu Lukasovog i njenog koncerta, naveli apsurdne razloge!

Insajder

Estrada

HRVATI OPET PODIVLJALI, KARLEUŠA IM ZAPUŠILA USTA! Traže zabranu Lukasovog i njenog koncerta, naveli apsurdne razloge!

Podeli vest

Najavljeni koncerti Jelene Karleuše i Ace Lukasa u Hrvatskoj naišli su na podeljene reakcije, te izazvali negodovanje takozvanog "Domovinskog pokreta Kaštela", a ovim povodom oglasila se i pop zvezda, te ih odgovorom postavila na svoje mesto.

U susednoj Hrvatskoj ponovo stižu negodovanja zbog koncerata naših estradnih zvezda, a ovoga puta oglasili su se iz "Domovinskog pokreta Kaštela". 

Naime, kako bi Jelena i Aca trebalo da nastupe na Barbarincu, iz pokreta navode da se radi o "arheološkom lokalitetu s pomorskom i kopnenom arheološkom zonom u Kaštelanskom zalevu i omiljeno je izletište Kaštelana, Vranjičana, Solinjana i Splićana".

Foto: Instagram/printscreen

Jelena Karleuša

- I ovo leto postaje mesto zabave. "Island of Love" festival na otočiću Barbarincu godinama je bio tehno-partijanerska oaza koja je bila posećena i zapamćena po dobroj zabavi. Disko ostrvo ove godine ugošćuje Jelenu Karleušu, Acu Lukasa i Harisa Džinovića. Domovinski pokret Kaštela smatra da ovaj muzički pravac ne pripada našem podneblju, te kako moramo čuvati mediteransku i evropsku kulturu kojoj pripadamo - poručili su.

Foto: printiscreen

- Muzika oblikuje našu stvarnost i društvenu filozofiju, a navedeni izvođači pripadaju nekom drugom identitetu. Prljavo kazalište otvorilo je festival i nakon njih će tokom julu Kaštelani, Vranjičani, Solinjani, Splićani i brojni gosti slušati Karleušu, Lukasa i Džinovića, bili u tom trenutku na Barbarincu ili ne bili. Muzika se širi zalivom. Dužni smo čuvati kulturno dobro, a Grad Kaštela, koji je izdao koncesiju na zaštićenom kulturnom dobru, trebalo bi da vodi računa koji će se događaji organizirati na ostrvu - zaključuju u objavi.

Ovim povodom oglasila se i muzička zvezda koja, kao po običaju, nije bila blagonaklona, te osula drvlje i kamenje po licemerju branitelja "hrvatskog identiteta".

Foto: printscreen instagram/karleusastar

Jelena Karleuša

- Domovinski pokret očigledno nema pojma ni kada je reč o muzici ni kada je reč o tome šta pripada našem podneblju. Ako im je tehno muzika okej, gde se mladi drogiraju do jutra, ne vidim problem koji imaju sa pop muzikom koju ja izvodim. Ja se bolje uklapam u evropske standarde koje pominju, tako da se manu lupetanja o nečemu o čemu nemaju pojma - počela je Jelena.

- Ako im je problem što dolazim iz Srbije, neka zamisle da dolazim sa Marsa i sve će biti okej! Mene hrvatska publika obožava, a ovih lažnih stručnjaka i moralista uvek je bilo i biće. Neka dođu na moj koncert da vide pravu svetsku zvezdu - poručila je Jelena u izjavi za Telegraf.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lucija

pre 10 meseci

Glupo mi je komentirati osobu koju ne poznajem lično i ne pratim takvu komercialnu "muziku",ali kada sam pogledala isječak njenog koncerta bila sam zgražana ,kojom vulgarnošću ona privlači posijetitelje na koncerte.To sumanuto trešenje gole guzice više priliči nekom pornografskoj sceni nego muzici.Glas jeftin i očajan.Izgled jeftin i provokativan.Ja stvarno ne shvaćam kako tako nešto netkom može biti uzor.Ja sam se uvijek divila srpskoj kinematografiji i srpskim glumcima,koje smo imali prilike za vrijeme Jugoslavije u filmovima uživati i gledati.To su za mene umjetnici ,a ima ih jako puno i u muzičkom svijetu,umijetnika sa odličnim glasovima.Šteta da se ovako nešto kao JK promovira i potiče u umjetnosti.Samo skandali ,negativne afirmacije,golotinja,raskalašenost,koja jako negativno djeluje na psihu mladih i fermitluje negativne životne,etične,moralne i karakterne osobine mladima kao nešto dobro ,vrijedno i pozitivno.Voljela bih da se JK koncerti nikada više u Hrvatskoj ne održe ,nego zabrane. Voljela bih da se mladima u svijetu svuda druge pozitivne vrijednosti fermitluju,a ne ovaj užas.Žao mi je ali sam samo iskrena.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija