• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mili Čolić

03.07.2023

10:13

KOLUMNA ESTRADAnje: Klinika za navikavanje!

Dejan Milićević/ATA Images

Estrada

KOLUMNA ESTRADAnje: Klinika za navikavanje!

Podeli vest

Podrška za Anu Nikolić i molim vas ne delite onaj snimak. Nemojte ga više ni komentarisati!

Čak i ja koji, pod punom moralnom i materijalnom odgovornošću, često naglasim da je u ljubavi, ratu i šou-biznisu sve dozvoljeno, ostao sam nem pred snimkom Ane Nikolić koji se treći dan zaredom komentariše na društvenim mrežama i puni novinske stupce i stranice portala. Neću da vam opišem kako velika pop zvezda izgleda na snimku, niti šta i kome govori... Video se u javnosti pojavio mimo njene volje, bez njenog znanja i dozvole, a to je početak i kraj svakog virtuelnog linča nad javnim ličnostima, posebno ženama, koji se sve češće dešava u savremenoj Srbiji.

Foto: Dejan Milićević

 

Pune tri godine, otkako je izašao verovatno najbolji album u Aninoj karijeri "Klinika", ona ne može da se sastavi i nastavi zvezdanim putem kojim je nekad išla. Nije sišla s njega, stoji nepomično, između želja drugih i svojih mogućnosti, i ne zna šta bi i kako bi?!

Iako se u drugoj polovini prošle godine vratila na muzičku scenu, zakazala veliki solistički koncert, snimila novu pesmu i počela da nastupa po klubovima širom dijaspore i regiona, Ana Nikolić je imala ispade koji su korisnicima društvenih mreža i medijima bili savršeni poligon za žestoku kritiku, često i sprdnju. Skandal oko numere "Provereno" bila je samo jedna kap u punoj čaši izneverenih očekivanja onih koji je obožavaju i onih koji je nikada nisu voleli.

Prekjuče je probijena granica sarkazma, cinizma i kritičkog stava, a mesta za sprdnju nije bilo. Uprkos tome bili smo svedoci svega toga i brutalnog napada na nekada, a i danas, veliku srpsku zvezdu. Nikada kao ovih dana Ana nije izgledala kao osoba kojoj treba pomoć i za kojom vapi. Ana je sama, nezaštićena, uplašena... Tako se i ponaša.

Foto: ATAIMAGES

 

Ne mogu da se otmem vizionarskim tekstovima koje je Marina Tucaković, sa svojim sinom Milanom Radulovićem Laćom, napisala za Anin poslednji album, koji je izašao tik pred nevreme izazvano koronavirusom. Stihovi su: "Život je za žive, gde se ovde svetlo pali, ubila sam perspektive, mama, molim te za mnom ne žali...", "... na dobro da naviknem se, treba mi sad klinika za navikavanje" i "... sa ovim gladnim hijenama, mojim hladnim noćima".

Klinika za navikavanje je potrebna svima. Ani da se otrezni i bukvalno navikne na dobro, a svima nama klinika da se izlečimo od potrebe da ranjenika, umesto da mu pružimo ruku, još jače udaramo i uništavamo.

Za kraj ću pokušati ovako: "Januar", "Romale, romali", "Mišo moj", "Džukelo", "Ptica skitnica", "Hoću da te gledam dok se ljubiš s njom", "Ipak se okreće", "Plakaćete za mnom oboje", "200 sa 100", "Milion dolara", "Bilo je lepo", "Slučajnost"... samo su neki od hitova koji bi i nas i Anu trebalo da podsete kolika je zvezda.

Podrška za Anu Nikolić i molim vas ne delite onaj snimak. Nemojte ga više ni komentarisati. Hvala vam ako me poslušate.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija