• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

11.07.2023

16:55

Oglasio se RTS povodom otkaza Memedovića! Zvanično saopštenje: Upravni odbor bio jednoglasan u odluci!

ATAIMAGES

Estrada

Oglasio se RTS povodom otkaza Memedovića! Zvanično saopštenje: Upravni odbor bio jednoglasan u odluci!

Podeli vest

Voditelj Jovan Memedović, inače autor emisije "Sasvim prirodno" dao je otkaz na RTS-u

Budući da su se brojne spekulacije pojavile u javnosti, sada se oglasio i RTS, a njihovo saopštenje prenosimo u celosti.

Radio-televizija Srbije izražava žaljenje zbog toga što je Jovan Memedović, jedan od najistaknutitih novinara i TV lica koji je doprineo ugledu RTS-a, posle više od 30 godina prekinuo radni odnos. Njegov odlazak je posledica Etičkog kodeksa koji je Upravni odbor usvojio, uprkos osporavanju stručnih službi RTS-a jer su pojedine odredbe u suprotnosti sa zakonima i programskim interesima javnog medijskog servisa, čime se urušava status i nanosi šteta našoj kući. Kolegijum Radio-televizije Srbije obaveštava javnost da emisije Sasvim prirodno i kviz Potera ostaju na programima RTS-a sa Memedovićem kao zaštitnim licem koje su angažovale izvršne produkcije - stoji u zvaničnom saopštenju.

Foto: Instagram printscreen

 

 

Podsetimo, kako se saznalo, pre nekoliko dana Memedović je ušao u verbalni sukob sa predsednikom Upravnog odbora RTS-a.

Zbog nagomilanih problema on je odlučuio da da otkaz posle više od tri decenije, koliko je uspešno radio kao novinar i urednik na Javnom servisu.

Branko je takođe priznao da je došlo do sukoba između njih dvojice.

- Tačno je da smo se sporečkali na hodniku i on je bio vrlo agresivan u tom razgovoru. Bilo je povišenih tonova ali nije nasrnuo na mene, toliko se iskontrolisao. Udario je pesnicom o zid kao neki njegov protest... - priča Branko Klanšček za Telegraf.rs.


sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija