• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24 sata.hr/Informer.rs

29.07.2023

09:00

Ludilu nema kraja: Hrvati sada svojataju i Priju, dok drugim Srbima brane da pevaju

Informer

Estrada

Ludilu nema kraja: Hrvati sada svojataju i Priju, dok drugim Srbima brane da pevaju

Podeli vest

Aleksandra Prijović zakazala je i drugi koncert u beogradskoj "Areni", a to i nije bilo neko iznenađenje s obzirom na njenu popularnost u Srbiji. Međutim, ono što je sve šokiralo jeste činjenica da je brzinom svetlosti rasprodala i sve karte za koncert u zagrebačkoj "Areni", te i tamo zakazala drugi spektakl i time odmah postala "njihova".

Hrvati su odmah objavili kako je Aleksandra odrastala u Hrvatskoj opisavši njeno detinjstvo, a pre svega toga objavili su kako je u rekordnom roku rasprodala prvi koncert, zakazala drugi i postavila rekord u prodaji karata. Kako tvrde, Aleksandra je samo dva meseca od najave spektakla u Zagrebu koji će održati 1. decembra, rasporodala karte i zakalazala novu "Arenu" za 2. decembar. 

Foto: Nemanja Princolio

 

 

A nakon ove popularnosti, Hrvati, koji ovih dana otkazuju nastupe većini srpskih pevača, Aleksandru su proglasili najvećom regionalnom zvezdom i opisali njeno teško detinjsvo koje je provela u Hrvatskoj u siromaštvu.

Srpska pop-folk pevačica početkom 2013. godine postala je popularna učešćem u muzičkom takmičenju "Zvezde Granda". Još kao mala pokazivala je talent za pevanje, a sa samo 13 godina snimila je dve pesme. 

Početak karijere

Svojim sjajnim glasovnim sposobnostima uspela je da osvoji četvrto mesto u "Zvezdama granda", a kao nagradu dobila je pesmu "Još večeras plakaću sa tobom". Iste godine snimila je duet s pobednikom te sezone, Amarom Jašarspahićem, a pesma nosi naziv "Ma pusti ponos".

Foto: informer.rs

 

 

Zbog pojavljivanja u popularnom muzičkom šou u školi su je ismejavali, pa joj je život u Hrvatskoj ostao u ružnom sećanju. 

- Okruženje u kojem sam živela bilo je nemilosrdno prema meni, ali i mojoj majci. Vređali su nas i ponižavali bez ikakvog razloga.To me baš bolelo. Svi su se družili zajedno, a ja sam imala samo jednu prijateljicu - ispričala je za magazin Glossy.

Odrasla je u Hrvatskoj i Bačkoj Topoli

Detinjstvo je provela u skromnoj kući, nedaleko od centra Belog Manastira. Čim je od nastupa počela zarađivati honorare, novac je davala porodici i ulagala u renoviranje doma, a odmalena je imala volju za radom. 

- Kao devojčica sam išla kod bake u firmu i tu sam njenim koleginicama kuvala kafu. Svima sam govorila da idem na posao s bakom. Međutim, prvi posao od kog sam zaradila neki novac bilo je pevanje. Imala sam tada 15 godina. Donela sam novac kući jer sam želela da popmognem porodici. Nije mi padalo na pamet da trošim na krpice i izlaske - ispričala je jednom prilikom Aleksandra čiji su se roditelji rastali dok je još bila dete.

Foto: Instagram

 

 

- Najteže mi je bilo kad dođu novogodišnji i božićni praznici. Svi moji prijatelji bili su sa svojim roditeljima, ali ne i ja. Malo sam bila kod mame, malo kod tate, a želela sam da budemo zajedno. To mi je oduvek bila boljka - izjavila je. 

Nizala je hitove

Prvi veliki uspeh postigla je s pesmom "Za nas kasno je", a upravo je ta pesma izabrana za jedan od najvećih hitova 2015. godine. "Totalna anestezija", "Senke", "Uspomene", samo su neki od ostalih hitova koji su postigli sjajan uspeh i podigli je na sam vrh estrade.

Foto: printscreen

 

 

2017. godine izdala je prvi album pod nazivom "Testament", a istoimena pesma postala je najslušaniji hit s albuma. Isto tako, trenutno najslušaniji njen hit na YouTube-u, koji sada već broji više od 96 miliona pregleda, je pesma "Ko si ti" u duetu sa Sašom Matićem (45).

Brak s Breninim posinkom 

Aleksandra je danas u braku s Filipom Živojinovićem (38) s kojim ima sina Aleksandra, a zahvaljujući svom talentu i radu, ali i dobrostojećoj porodici supruga,  pevačica danas može sebi priuštiti život na relaciji Beograd - Monako - Majami, pa i da u letnim mesecima uživa na luksuznoj jahti.

Foto: Zoran Sinko

 

 

Aleksandra i Filip venčali su se 2018. godine u junu, a u martu naredne godine dobili su i sina. Pevačica je jednom prilikom ispričala kako su se upoznali i čime ju je Živojinović osvojio.

- Pre nego što smo počeli da se zabavljamo, godinama smo se sretali na raznim mestima, u prolazu. Viđali smo se i kod Brene i Bobe na privatnim zabavama na kojima sam često pevala - ispričala je tada Aleksandra i otkrila kako su se nakon toga sreli u jednom klubu, gde joj je on prišao i rekao kako bi bili super par, a sve ostalo je istorija. 

Podsetimo i da je u samo jednom danu od najave koncerta u Zagrebu prodala više od 3.000 ulaznica, što do sad nikome njenih godina nije uspelo. Kako je otkrila zahvalna je publici, ali nije iznenađena.

- Jedno veliko hvala mojim obožavateljima, mojoj vernoj publici! Daću sve od sebe da opravdam poverenje i ljubav koju ste mi ukazali. Budite sigurni da niko neće zažaliti što je kupio kartu. Ne mogu reći da sam iznenađena, mogu samo reći veliko hvala, neću vas izneveriti! Znate da ja ne volim da najavljujem spektakle, ali verujte da će nam to svima biti noć za pamćenje. Još malo i vidimo se, jedva čekam - poručila je Prijovićeva za Extra FM.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija