• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Milan Dimitrijević

16.08.2023

08:00

"Milan mora još da se uči trpljenju i molitvama!" Iguman manastira Podmaine o Stankovićevom zamonašenju!

ATAIMAGES

Estrada

"Milan mora još da se uči trpljenju i molitvama!" Iguman manastira Podmaine o Stankovićevom zamonašenju!

Podeli vest

Kako se poslednjih meseci naširoko pisalo da će se Milan Stanković zamonašiti krajem avgusta u manastiru Podmaine u Budvi, ovim povodom oglasio se izvesni monah, koji je otkrio više detalja o pevačevoj poseti ovom svetilištu.

Milan Stanković pojavio se davne 2007. godine u "Zvezdama Granda" nakon čega je postao jedan od najpoznatijih pevača koji su potekli iz ovog talent šou-programa. Nizao je hitove, intrigirao javnost svojim privatnim životom, da bi se naprasno povukao iz medija.

Kako je poslednjih godina više govorio o veri, te je bio čest posetilac manastira širom Srbije, pre nekoliko meseci pojavila se vest da će se Stanković krajem avgusta i zamonašiti u manastiru Podmaine u Budvi. 

Foto: ATA Images

Milan Stanković

Ovim povodom, navodno, sada se oglasio izvesni monah koji je otkrio da Stanković, uprkos navodima, neće obući monašku mantiju:

Brat Milan nije bio u manastiru tokom ovog leta, bio je za vreme velikog vaskršnjeg posta. Iako je imao, a i dalje ima želju da krene monaškim putem, stav igumana i bratije je da je ipak još rano da zvanično bude pridodat kao iskušenik, tj. našem bratstvu. Mora da prođe još vremena. Milan mora da nauči da se još više usavršava u trpljenju i molitvi. To je za njegovo duhovno dobro. Milan je tu odluku prihvatio kao blagoslov, što i jeste. Najavio se ocu igumanu da će doći sad za vreme gospojinskog posta, da nam pomogne u poslušanjima pred manastirsku slavu, koja je 28. avgusta. U ovom periodu imamo puno poseta i posla, tako da će nam biti od pomoći - rekao je monah, koji se dotakao i Milanovog boravka u manastiru, te otkrio da je zajedno sa njim bila i njegova majka:

Foto: ATA Images

Milan Stanković

- Milanova majka, sestra Milena, kod nas je bila oko mesec dana, možda malo više. Bratija joj je čitala molitve, a jeromonah ju je pomazivao i svetim uljem. Sa svojim sinom po telu sestra Milena je redovno prisustvovala i bogosluženjima u crkvi. Sila božja se u nemoći pojavljuje, pa je tako i njoj boravak ovde prijao, te je dobila duhovno i fizičko okrepljenje. Milanu je to bilo jako važno da i majku privede Bogu i crkvi. Njemu je čudo koje je doživeo ovde otvorilo nove duhovne horizonte - istakao je sagovornik, piše Kurir. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija