• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.08.2023

08:20

Malo ko zna da je Dragana Mirković rođena sa ovim oboljenjem: "Imala sam dve operacije, mislili su da nikad više neću hodati"

ATAIMAGES

Estrada

Malo ko zna da je Dragana Mirković rođena sa ovim oboljenjem: "Imala sam dve operacije, mislili su da nikad više neću hodati"

Podeli vest

Pevačica Dragana Mirković je rođena sa razvojnom displazijom kuka, što je često stanje koje podrazumeva složene abnormalnosti u razvoju i rastu kosti, zglobova, mišića i tetiva u području kukova.

Zbog ovog problema, Dragana Mirković je bila primorana da prođe kroz dva hirurška zahvata. Lekari su tada istakli da će postojati određena ograničenja u njenim aktivnostima tokom celog života.

Prva operacija kuka je izvršena dok je Dragana bila dete, dok je druga operacija usledila 2016. godine. Tada je pevačica ponovo hospitalizovana zbog pogoršanja stanja, što ju je sprečavalo da se nesmetano bavi nastupima i normalno se kreće.

- Problem s iščašenim kukom javio se godinu dana po rođenju, tada sam imala jednu operaciju, ali sam sada morala da odem na drugu i da rešim problem, tačnije, da operišem kuk - ispričala je tada Dragana za "Star".

Nakon operacije se oporavljala u svom domu u Beču, hodala je uz pomoć štaka i svakodnevno vežbala sa fizioterapeutom. Lekari su joj zabranili sedenje na niskoj stolici, sedenje u položaju sa prekrštenim nogama, nošenje tereta, stajanje na operisanoj nozi i naglo prebacivanje težine na nju, ležanje na leđima.

Foto: ATAIMAGES

 

Dragana je jednom prilikom ispričala da su njeni roditelji nakon operacije koja joj je urađena u detinjstvu strahovali da li će ona moći da hoda. Međutim, oporavak je prošao dobro, iako je boravak u bolnici na pevačicu ostavio velike posledice.

- Do druge godine bila sam po bolnicama, dugo u gipsu, na terapijama, odvojena od majke jer joj nisu dozvoljavali da bude sa mnom. Za mene je to bila strašna trauma, dugo sam se plašila bolnice, imala sam noćne more. Košmarni snovi potrajali su do tinejdžerskih dana, budila sam se u strahu, vrišteći. Kada sam jednom prohodala kako treba nisu mogli da me zaustave, da me nateraju da sednem da jedem. Bila sam izrazito nemirno dete - ispričala je ona svojevremeno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija