• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic.rs/Informer.rs

26.08.2023

14:26

"Gledao sam Merlina kao Boga, a on je sedeo i kolegama pisao da mu donesu vodu", Sergej Ćetković progovorio o susretru s Dinom

Informer

Estrada

"Gledao sam Merlina kao Boga, a on je sedeo i kolegama pisao da mu donesu vodu", Sergej Ćetković progovorio o susretru s Dinom

Podeli vest

Sergej Ćetković decenijama je jedan od najpoznatijih pevača u regionu i karijeru je gradio isključivo na hitovima, a u najnovijem intervjuu otkrio je detalje susreta sa bosanskohercegovačkim izvođačem Dinom Merlinom koji je poznat po podsticanju mržnej prema Srbima.

Sergej je u intervjuu najpre progovorio o pesmama koje je pisao u najtžim momentima svog života, jedna od tih je "Pusti probleme":

Foto: ATA Images

 

- Pesma je napisana u trenutku kada sam imao neke teške momente, neke velike probleme. Desila se kao neka poruka samom sebi, a ja iz dana u dan pokušavam da naučim nešto od sebe i svoje pesme. Ponekad me to drži suviše kratko i onda se podsećam svakih 7-8 dana - iskreno kaže Sergej i dodaje:

- Treba slaviti svaki dan, a probleme gledati kao nešto što je rešivo. Kada pogledam oko sebe malo i kad vidim probleme koji su zaista problemi, onda čovek treba da stavi prst na čelo i zapitati se: “Zbog čega se ja nerviram i zbog čega pravim sebi presiju u životu?”

Foto: ATA Images

 

 

Sledeće godine ima dva povoda za slavlje. Pevač će proslaviti 25 godina karijere, ali i godišnjicu braka sa ženom Kristinom sa kojom je usvojio dve devojčice Lolu i Milu.

- U sledeću godinu treba da uđemo spremni za proslavu tih prvih 25 godina naše zajedničke muzičke karijere, jer smo publika i ja zajedno radili na tome. Nisam vodio evidenciju koliko se veridbi desilo na mojim koncertima, nikada nismo zapisali. Bilo je jako puno i veridbi i prosidbi. Do kraja godine ko zna koliko će još biti toga - priča Sergej i otkriva da nije prestao da osvaja svoju suprugu iako će sledeće godine proslaviti 25 godina braka:

- Ja to činim svakodnevno, svakog dana u svakom pogledu je osvajam, evo već 25 godina. Iza svakog uspešnog muškarca stoji uspešna žena.

Kako kaže, društvene mreže ga ne zanimaju i ne trudi se oko njih mnogo iako ga prati veliki broj ljudi na društvenim platformama.

- Najmanje se bavim društvenim mrežama iako je to sad jako aktuelno. Trudim se da ne gušim ljude, ali i sebe jer kad uđeš u taj mod da si non stop aktuelan i želiš da podeliš svoj privatan život i lične trenutke sa ljudima, onda shvatiš da više nemaš privatan život - kaže Ćetković za emisiju “Volim ljeto” i dodaje da je učešće na Evroviziji veoma bitno i velika životna škola za svakog umetnika:

- Za nas umetnike je to dobro iskustvo, predstaviti sebe, svoju muziku i svoju zemlju.

Kako naglašava, njegova najveća nagrada je publika koja ga obožava uz hitove koje pravi.

- Na početku karijere kada čuješ svoje ime na radiju ili kada vidiš sebe na televiziji, imaš neke leptiriće jer shvatiš da si nešto uradio. Aplauz i publika koja peva tvoje pesme i citira tvoje stihove, to je najveća nagrada - zaključuje Sergej Ćetković.

Foto: ATA Images

 

 

Sergej se prisetio svojih početaka, ali i prvog susreta sa Dinom Merlinom.

- Kada sam bio dete na čuvenim muzičkim maratonima na Pravnom fakultetu, tada smo kao najmlađa grupa bili tu da otvorimo sam muzički maraton. Imali smo prilike da sedimo sa najvećim imenima, Dinom Merlinom, Crvenom jabukom i ne znam kime još, al uglavnom krem de la krem što kažu. Mi kao klinci smo bili tu i gledali u Dina Merlina kao u Boga. On je sedeo tu nekih sat vremena i sve vreme je pisao svojim kolegama da mu donesu čašu vode ili promene repertoar, uglavnom nije nijednu reč progovorio. Nama je to bilo čudno, ovaj čovek ne priča - priča Sergej sa osmehom na licu i dodaje:

- Shvatio sam da se on čuva za svoje nastupe.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija