• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: GrandOnline/Informer

01.10.2023

16:58

Lepa Brena ove pesme nikada ne izvodi na koncertima, a bile su megahitovi! Mnoge od njih niste čuli godinama

Branko Pantelić

Estrada

Lepa Brena ove pesme nikada ne izvodi na koncertima, a bile su megahitovi! Mnoge od njih niste čuli godinama

Podeli vest

U svojoj bogatoj muzičkoj karijeri Lepa Brena poseduje mnoštvo megahitova, a budući da iza sebe čak 22 albuma, ne može baš sve da uvrsti u svoj repertoar i otpeva ih na koncertima. Ali postoji nekoliko pesama koje su bile veliki hitovi, a koje sigurno niste čuli godinama.

Među prvima je numera "Ljubi me, Omere" koju je snimila davne 1982. godine.

Specijalno za nju ju je napisao je Milutin Popović Zahar, a interesantno je da u svojoj bogatoj diskografiji ima i pesmu sličnog naziva – "Ljubi me, Šabane" koje su kandidati u "Zvezdama Granda" i "Nikad nije kasno" ponovo vratili u orbitu.

"Moj je Lola zvezda rokenrola, jadan misli da igra k’o Prisli" glase stihovi vrcave pesme koja je bila hit sredinom osamdesetih, a koju Brena u poslednjih petnaest godina nije otpevala ni na jednom koncertu.

Rokenrol je bila tema i za duetsku pesmu Lepog Bore i Brene. I dan danas prepričavaju se stihovi pesme "Sviraj rokenrol" koju je napisala Marina Tucaković i komentarišu scenski pokreti Saše Popovića.

Ipak, Brena ovu pesmu posle 1986. godine nije pevala, a kako zvuči podsetite se u videu ispod.

Numeru "Zbog tebe" pevala je 1987. godine, a specijalno za nju napisao je Miroljub Aranđelović Kemiš, koji je uradio muziku i aranžman. Iako je pesma stara 36 godina,  mnogi se slažu da nema rok trajanja i da je i dan danas veliki hit.

Brenine "školske pesme" bile su hit sredinom osamdesetih, a stihove „Dečko mi je školarac, pa mu šaljem džeparac“ pevala je cela Jugoslavija. 

Iz „školske“ edicije je i pesma "Učenici" iz 1987. Ovaj hit je napisala Marina Tucaković, a Brena ga je pevala i u filmu „Hajde da se volimo“.

Kornelije Kovač potpisuje mnoge Brenine hitove, a jedan od njih je "Boc, boc" koji je objavila ’84. godine. 

Mnogi njeni fanovi slažu se da je pesma "Vrati mi srce" jedna od njenih najboljih i da bi trebalo da je uvrsti u svoj repertoar. Inače, snimljena je davne 1989. i sigurni smo da je u skorije vreme niste čuli.

"Nema leka apoteka" pevala je ’94. godine. Upravo ova numera našla se na albumu na kom su bile i pesme „Ja nemam drugi dom“ i “ I da odem iza leđa Bogu“. 

Pre dvadeset i devet godina snimila je numeru pod nazivom „Ti ne znaš“, a danas je na njenim koncertima sigurno nećete čuti. 

Jedan od njenih zaboravljenih hitova je i vracava pesma „Moj se dragi Englez pravi“.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija