• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/A.S.

17.10.2023

15:30

Oni su pravi borci! Ove poznate ličnosti su pobedile kancer i dobile novu šansu za život

ATAIMAGES

Estrada

Oni su pravi borci! Ove poznate ličnosti su pobedile kancer i dobile novu šansu za život

Podeli vest

Mnoge javne ličnosti našle su se u paklu opake bolesti, koju su na svu sreću pobedili. Posle dugih i teških borbi sa kancerom, oni danas vode normalne živote i primer su drugima kako se nositi u najtežim trenucima života.

Kija Kockar, voditeljka na Informer TV svojevremeno je priznala da je imala tri tumora koje je sasvim slučajno napipala. Nakon toga joj je odrađena operacija i ustanovljeno je da su tumori benigni, odnosno "dobroćudni". 

- Dogodilo se to da sam sasvim slučajno napipala neke kvržice na grudima. Nije mi bilo svejedno, jer znam da to može značiti mnogo toga. Odmah sam zakazala pregled kod mog doktora i ultrazvuk je pokazao da imam tri tumora. Usledio je i niz drugih pregleda, ali na svu sreću sve se dobro na kraju završilo, sada idem na redovne kontrole - pisala je tada Kija.

Foto: Zoran Sinko

 

Pevačica Mira Škorić operisana je četiri puta zbog teške bolesti. Ona je pre nekoliko godina doživela veliki stres, a nakon toga je otkrila da ima kancer. Sa opakom bolešću se borila u tajnosti i, na svu sreću je, uspela da se izleči

- Osećala sam premor i imala sam podmuklu temperaturu. Na to je trebalo da odreagujem ranije, ali nažalost, kasno sam obratila pažnju. Radila sam pod povišenom temperaturom od 37, 2. Pevala sam satima i danima i sve više se umarala i bila slabija. Imunitet mi je opao i tek kada mi je iskočila limfna žlezda na vratu iznad ključne kosti, odreagovala sam - rekla je Škorićka svojevremeno.

Foto: Novak Đurović

 

Voditelju Dejanu Panteliću je 2012. godine dijagnostifikovan kancer, a u svojoj borbi sa ovom opakom bolešću, pronašao je motivaciju da pomogne drugima koji se suočavaju sa istim problemom. To je postala njegova životna misija.

- Imao sam problem ispod krajnika, a namerno neću da ga imenujem. On je krenuo da se širi i da mi gura jednu žlezdu. Lutao sam po lekarima. Ništa me nije bolelo. Rak u startu ne boli, ali verovatno kasnije boli. Srećem ljude koji su imali isti problem kao ja. U početku mi je to smetalo jer me je to vraćalo na neke moje probleme, međutim kasnije sam shvatio da je to moja misija i da ja moram da pomognem tim ljudima, da ih usmerim levo ili desno, da odigraju pravu kombinaciju, da se posle ne bi desio katastrofalan ishod - ispričao je on svojevremeno. 

Foto: Novak Đurović

 

Pevačica Anabela Atijas operisala je rak dojke sa samo 19 godina. Ona je sama napipala kvržicu, nakon čega je odmah otišla na pregled, posle kog je usledila operacija i hormonalna terapije u trajanju od nekoliko meseci. 

- U Švedskoj je zakonom propisano da žene starije od 30 godina moraju da idu na pregled, na mamografiju, a ja sam se družila sa devojkama tih godina, koje su mi pričale o tome. Tako sam jedne večeri posle povratka iz grada, dok sam se tuširala, napipala kvržicu, odmah me je uhvatila panika, probudila sam mamu i sutra smo otišli na pregled, a u roku od dva dana su mi urađeni biopsija i operacija. Nekoliko meseci sam bila na hormonskoj terapiji i uspešno se oporavljala, jer je tumor otkriven na vreme, sve je prošlo bez posledica - rekla je Anabela. 

 

Foto: ATA Images

 

Tina Ivanović operisala karcinom više puta. Na svu sreću sve operacije su prošle uspešno, ali njoj nije bilo nimalo lako dok je vodila tešku borbu. 

- Imala sam tri operacije. Plakala sam kao kiša kad sam saznala za bolest. Sve mi se srušilo. Osećala sam strah, bes i tugu. Nije bilo lako, ali, hvala bogu, sad je sve u redu. Kontrola je najvažnija - poručuje Tina.

Foto: ATAimages

 

Pevačica Nada Obrić pobedila je čak tri različita karcinoma na različitim organima. Nakon ginekološkog karcinoma, usledio je melanom, a onda i karcinom bešike. Nakon što joj je dijagnostifikovan karcinom bešike, za dve godine imala je četiri operacije i izvađena joj je bešika, nakon čega je imala čak 26 zračenja. 

Nada je pobedila bolest, a sada motiviše ljude koji vode bitnu sa opakom bolešću. 

- Prijateljski, ljudski - znam da vam je mnogo teško, naročito teško noću kad ostanete sami sa sobom ali nikad, nijednog sekunda se ne smete predati niti misliti da je to kraj. Evo mene - eto vas. Borba se zaista isplati. Najlakše se predati, ali kad najmanje imate nade neke, nada uvek pokaže na kraju... Nada je uvek tu, sa vama i nikad bez nade - rekla je ona. 

Foto: Youtube printscreeen

 

Voditeljka Ivona Pantelić imala je rak dojke koji je uspešno pobedila. Kako je ispričala svojevremeno ona nikada ne bi saznala za bolest da je drugarica nije naterala da ode na mamografiju. 

Ivona je istakla da joj je tada podrška porodice mnogo značila, ali da se tada susretala sa komentarima koji joj nisu prijali. 

- Strepela sam kako će vesti prihvatiti oni kojima je iskreno stalo do mene. S druge strane, nervirali su me komentari "strašno" ili "pa, kako je to moguće", izgovoreni tek da bi se nešto reklo. Bežala sam od sažaljenja. Istančaju se osećaji, u deliću sekunde sam mogla da prepoznam šta ko misli - istakla je voditeljka.

Foto: Instagram printscreen

 

Glumica Ivana Žigon imala je kancer dojke. Lekari su Ivani saopštili loše vesti, te je nakon operacije prilikom koje joj je uklonjena dojka, glumica primala terapije koje su je odvele ka izlečenju.

- Tada sam imala 38 godina i prošao je dug period od terapije, a lekari nisu mislili da je to moguće posle tolikih terapija. Bio je veliki rizik i to se dogodilo pre 15 godina, nisam tada imala nikakvu dilemu.  Dvanaesti dan posle operacije igrala sam Nastasju Filipovnu u "Idiotu", na sceni Narodnog pozorišta. Tri sata sam plesala, glumila, smejala se, a u publici je sedeo i profesor koji me je operisao. I danas sam mu na svemu zahvalna. Zaljubljena sam u život. Tome me je tata naučio - rekla je glumica svojevremeno. 

Foto: ATAimages

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17