• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D.S.

27.10.2023

15:24

"Svet ćuti pred otvorenim genocidom nad Palestincima": Karleuša besna zbog masakra nad civilima u Gazi, njene reči gađaju pravo u srce

epa/ataimages

Estrada

"Svet ćuti pred otvorenim genocidom nad Palestincima": Karleuša besna zbog masakra nad civilima u Gazi, njene reči gađaju pravo u srce

Podeli vest

Pevačica Jelena Karleuša već danima na društvenim mrežama govori o masakru nad palestinskim civilima koji izraelske snage svakodnevno vrše udarima na pojas Gaze, a sada je svima stavila do znanja zašto "stoji uz Palestinu".

Karleuša, koja je nekoliko puta objavljivala potresne scene sa Bliskog istoka, priznala je da je šokirana što pojedini mediji ostaju nemi na palestinsko stradanje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jelena Karleuša (@karleusastar)

- Zapadni mediji ne objavljuju da je upravo počeo najveći napad na pojas Gaze od strane izraleskih snaga u kome strada i proteruje se palestinski narod sa svoje teritorije pod izgovorom borbe protiv terorizma! Ceo svet ćuti pred otvorenim genocidom nad Palestincima, pa čak i mnoge arapske zemlje. Objašnjenje izraelskih zvaničnika je da je "palestinski narod slobodan da napusti pojas Gaze kako ne bi stradao i da su raketni udari najavljeni". Ne objašnjavaju gde i zašto narod Palestine treba da ode sa svoje zemlje, kao i gde da se vrate ako im poruše kuće! Dok svet podržava Izrael i njegov ekstremni cionistički oblik (pripadnici jevrejskog naroda i vere ne podržavaju cionizam, tj. jevreje koji se zalažu za povratak jevreja na područje Palestine, jer cionisti opravdavaju aparthejd i genocid nad palestinskim narodom) strada čitav jedan narod naočigled planete koja ćuti! Ovaj zločin niko ne zaustavlja. Mene ne interesuje ko je ovde "prvi počeo", ko ima prava a ko ne, ko je istorijski tu više a ko ne, ja ovde pišem o brutalnom masakru ljudi i dece pred očima planete koja ne preduzima ništa! - napisala je Jelena i dodala:

- Mene vera i komad zemlje ne interesuje, to je sada potpuno nebitno kada vidim raskomadanu decu i svet koji nema sažaljenje prema ljudskom rodu i njegovoj patnji. Je l' ovo 21. vek? Je l' ovo to gde ide ova civilizacija? Je l' ovo to što podržava napredni zapad?! Da rakete raznose decu? Da se ratuje na ovakav način i opravdava genocid nad Palestincima samo zato što su jevreji stradali u drugom svetskom ratu i sve im je dozvoljeno, pa i ubijanje dece? Mržnja stvara mržnju, ludilo stvara novo ludilo, oko za oko, zub za zub čini masakr na ovoj planeti beskonačnim. Ali, da li je to poenta civilizacijskog napretka? Kada vidim majku koja drži mrtvo dete, ja ne vidim ni veru ni nacionalnu pripadnost, ja vidim poraz čovečanstva. I zato ja ovakvoj planeti i ovakvim ljudima koji ćute iz interesa i nemaju mišljenje i ne interesuje ih sve ovo - ne pripadam. Neka Univerzum spasi ovu kuglicu na kojoj se jedna rasa besomučno medjusobno ubija i mrzi… Jedna rasa… Ljudska! 

Ovu objavu je za samo šest sati lajkovalo više od 26.400 ljudi, a poznati koji su se takođe oglašavali ovim povodom su takođe pevač Slobodan Radanović i pevačica Anastasija Ražnatović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija