• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/D. I.

06.12.2023

07:41

Tri godine od smrti Džeja Ramadanovskog! Prijatelj opisao detalje smrti legendarnog pevača: "Legao je da odspava i tako su ga našli"

ATAIMAGES

Estrada

Tri godine od smrti Džeja Ramadanovskog! Prijatelj opisao detalje smrti legendarnog pevača: "Legao je da odspava i tako su ga našli"

Podeli vest

Legendarni pevač Džej Ramadanovski preminuo je na današnji dan pre tačno tri godine, a njegov prijatelj Zoran Jagodić Rule jednom prilikom opisao je poslednji dan proslavljenog umetnika.

Naime, kako je Zoran istakao to jutro je izgledalo kao i svako drugi i niko nije mogao ni da pomisli da će nas baš tog dana 6. decembra 2020. godine, u nedelju, napustiti Džej koga su volele sve generacije i bez čijih pesama se slavlja nisu održavala.

Foto: ATAIMAGES

 

 

- To jutro se Džej probudio oko 10 časova, sa njim u stanu su bile prijateljica Andrijana i spremačica Dara. Andrijana je oko 14 časova otišla do prodavnice, a Džej je Daru zamolio da mu proluftira sobu dok on odspava, pa da ručaju. Posle su ga tako našle...- ispričao je Rule.

Pevač je iza sebe ostavio mnogobrojne hitove koji se i danas svakodnevno pevaju.

Važio je za jednog od najomiljenijih estradnih umetnika, a opraštanje od njega trajalo je danima. Njegov voljeni Dorćol posvetio mu je mural i posebnu noć kojoj su prisustvovali prijatelji, porodica i svi verni fanovi.

Foto: Informer

 

 

Podsetimo, upoznavši se sa Marinom Tucaković, odlučuje se na prvi ozbiljniji korak u bavljenju muzikom. Sa pesmom "Zar ja da ti brišem suze" učestvuje na festivalu MESAM 1987. godine i osvaja drugo mesto. Tokom 1990-ih bio je popularan u celoj nekadašnjoj Jugoslaviji a naročito u Srbiji, Makedoniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Dok je bio na vrhuncu popularnosti pravio je turneje po inostranstvu (u Nemačkoj, Švedskoj, Kanadi, SAD...).

Džej se takođe pojavio u filmu iz 1989. godine "Hajde da se volimo 2", gde je izveo jednu od svojih, tada popularnih pesama, "Slažeš li se ti".

Foto: ATAIMAGES

 

 

Na Grand festivalu 2008. godine je osvojio drugo mesto sa pesmom Imati pa nemati.

Džej je u toku svoje bogate karijere sarađivao sa mnogima iz muzičkog sveta. Njegove najveće hitove napisali su i producirali; Marina Tucaković i Aleksandar Futa Radulović, Dragan Brajović Braja, Katarina Jovanić Kaća, Peca Milinović, Zlaja Timotić, Vesna Petković, Zoran Tutunović, Endži Mavrić, Sava Bojić, Zlatko Japanac, Slavko Stefanović, Neša Beković i njegov brat Iso Lero Džamba.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija