• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jutarnji.hr/Informer/D.S.

08.01.2024

10:56

Sramota! Ustaše zvezdi “Granda” isključili struju jer misle da je turbo-folk: Zabranili joj koncert pola sata pre nastupa!

Instagram

Estrada

Sramota! Ustaše zvezdi “Granda” isključili struju jer misle da je turbo-folk: Zabranili joj koncert pola sata pre nastupa!

Podeli vest

Nekadašnja učesnica muzičkog takmičenja Zvezde Granda i harmonikašica Stela Rade trebalo je da nastupi u Svetom Ivanu Zelini, ali joj je nastup otkazan pola sata pre nego što je trebalo da izađe na binu.

Stela se na Instagramu požalila fanovima i objasnila im šta je problem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stela Rade (@stela_rade)

- Moj nastup u Svetom Ivanu Zelini otkazan je pola sata pre samog početka i to od strane gradonačelnika i direktorke turističke zajednice. Sve je bilo spremno, šator se napunio ljudima. Nisu naveli razlog nego su samo rekli da se šator mora isprazniti i da nastupa neće biti ni po koju cenu. S obzirom na to da nisu naveli razlog, mi iz nekih izvora i po nekim pričama subjektivno zaključujemo da je to upravo zbog činjenice što je trebalo da sviram harmoniku, koju nažalost u Hrvatskoj neki ljudi i dalje gledaju kroz negativan kontekst, jer se odmah misli da bi se na tom nastupu svirao turbo folk i narodnjaci koje oni nikako ne žele u svom gradu - rekla je revoltirana Stela u videu koji je objavila na društvenim mrežama.

Ubrzo nakon Stele oglasio se i organizator događaja Marijo Pošta i objasnio šta se dogodilo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stela Rade (@stela_rade)

- Objašnjenje za otkazivnje od gospođe Mrinke Zupčić Mubrin, direktorke Turističke zajednice grada Sveti Ivan Zelina, bilo je to što je Stela Rade nastupala u "Zvezdama Granda", te da je smatra turbo folk pevačicom. Očito je da se radi o ličnim razlozima direktorke Turističke zajednice gđe. Marinke Zupčić Mubrin koja nije dopustila da se održi nastup Stele Rade zbog nekih vlastitih interesa i bez opravdanih razloga. Napominjem kako je Stela Rade bila moj izbor zato što je nastupala i na adventu u Gradu Zagrebu, ima bogat repertoar pesama koje izvodi na svojim nastupima i izrazito je profesionalna i stvara odličnu atmosferu, koja i priliči aktualnom dobu godine - poručio je Pošta.

- Direktorka Turističke zajednice ne samo da je sprečila nastup Stele Rade već je nastavila onemogućavati i ostalu ponudu na Adventu na način da je sabotirala rad klizališta i onemogućila meni kao ugostitelju dalji rad na Adventu. Naime, sat vremena pre nego što je nastup trebao biti održan sama gđa. Marinka Zupčić Mubrin isključila je struju na celom Adventu i obavestila policiju u slučaju da pokušam da održim nastup Stele Rade.

Pevačica se pre tri godine takmičila u Zvezdama Granda, ali je odlučila da napusti takmičenje jer nije želela da potpisuje ugovor sa ovom produkcijom.

- Odustala sam od Zvezda Granda. Nemam ništa protiv produkcije, štaviše, bilo mi je lepo, uživala sam, bilo je to jedno lepo iskustvo za mene. Mnogo toga sam naučila i osvestila, a isto tako sam osvestila i da to nije moj put. Ne želim da potpišem ugovor sa Grandom. Otvaram svoj studio i produkcijsku kuću. Sa dečkom radim na pesmi koju ću uskoro objaviti. Odlučili smo da idemo dužim i težim putem jer ne želim da se moja karijera gradi na žutilu i tračevima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!
Društvo

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!

Snažni konvektivni oblaci koji se formiraju u Šumadiji premestiće se ka području Pomoravlja, Braničeva i južnog Banata. Ovi oblaci će izazvati lokalno intenzivne pljuskove praćene grmljavinom, mogućom pojavom grada i kratkotrajno jakim olujnim vetrom u područjima gde se pljuskovi budu razvili, najnovije je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

26.06.2024

15:08

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe
Politika

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da kada je reč o KiM priznaje samo Povelju UN i Rezoluciju 1244 jer to predstavlja temelj međunarodnog pravnog poretka i dodao da je spreman da učestvuje u pronalaženju kompromisnih rešenja sa kosovskim Albancima, što je pokazao i u prethodnom periodu, ali da druga strana ništa nije učinila po tom pitanju.

26.06.2024

15:02

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17