• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/M.D.

10.01.2024

09:12

Hoće li Biković ispoštovati srpske običaje i sinu dati ime po svecu na čiji je dan rođen?

Informer

Estrada

Hoće li Biković ispoštovati srpske običaje i sinu dati ime po svecu na čiji je dan rođen?

Podeli vest

Pitanje je da li će glumac i njegova verenica ispoštovati običaje koji postoje u našem narodu!

Miloš Biković i Ivana Malić postali su roditelji juče, 9. januara, kada pravoslavni vernici obeležavaju Svetog prvomučenika Stefana.

Ukoliko su imali drugačiji plan, da im se naslednik koji se rodio zove drugačije nego Stefan, glumac i njegova verenica, po svemu sudeći, biće u nedoumici.

Foto: ATAIMAGES

 

Razlog je taj što u našem narodu postoji običaj da, ukoliko se dete rodi na neki sveti dan, dobije ime upravo po tom svecu.

S tim u vezi, Ivanin i Milošev naslednik mogao bi da se zove Stefan, jer je rođen na Svetog prvomučenika Stefana. Razlog više zašto bi to moglo biti tako jeste taj što Miloš dolazi iz porodice koja jeste posvećena veri, a njegov rođeni brat Mihailo zamonašio se i starešina je manastira Jovanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija