• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/D. I.

24.01.2024

10:15

"Hoće li neko da stane na put ovoj agoniji?!" Ana Bekuta besna zbog Severine, pevačica objavila otvoreno pismo

ATAIMAGES/Informer

Estrada

"Hoće li neko da stane na put ovoj agoniji?!" Ana Bekuta besna zbog Severine, pevačica objavila otvoreno pismo

Podeli vest

Vest da je Viši sud u Zagrebu ponovo oduzeo starateljstvo nad sinom Severini Vučković i presudio u korist Milana Popovića, razbesnela je javnost, mnoge žene, a među njima i Anu Bekutu koja se sada oglasila i u otvorenom pismu prozvala mnoge.

Bekutu je rastužila odluka suda u Zagrebu i nije joj jasno kako je moguće da je Vučkovićevoj dete ponovo oduzeto:

Foto: Miša Obradović

 

 

- Hoće li da se nađe neko da napokon stane na kraj ovoj agoniji jedne majke? Imaju li oni koji odlučuju o sudbini njenog deteta svoje dete? Ako nemaju dete, imaju li barem svoju majku? Ako nemaju ni dete niti poznaju svoju majku, imaju li zrno savesti? Kako je moguće da se u Evropskoj uniji, zdravoj i pravoj, majci može oduzeti dete koje želi da živi s njom? Ako se ovo dešava Severini, šta se, pobogu, dešava nekoj nepoznatoj, sirotoj ženi koja nema ni prostor, ni advokata ni sredstvo da se bori za svoje dete? - započela je Ana i nastavila da proziva sve one koji su naneli štetu Severininom sinu: 
- Jasno mi je da Severina nekom može i da smeta - uvek su ljudima smetale lepe, pametne i jake žene. Ali, nije mi jasno, godinama mi nije jasno kako oni koji odlučuju o sudbini tog dečaka ne misle o njemu? Zar je moguće da je mržnja prema Severini, sklonost korupciji i trulež sistema jača od empatije prema jednom dečaku koji nikome ništa nije skrivio i koji želi da bude sa svojom mamom? Severina - nemaš izbora nego da ustraješ i boriš se. Nema drugog načina i nema drugog puta nego da stisneš zube kao i proteklih 11 godina i boriš se za svog sina. I on i mi znamo koliko ga voliš. Drži se. Volimo te - napisala je Ana.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Bekuta (@anabekuta1)

 

Osim Bekute, Severinu su podržale brojne javne ličnosti među kojima i reper Igor Panić Nući, Suzana Perić, Vesna Đogani, Seka Aleksić, Vedrana Rudan i mnogi drugi. 

Foto: ATA Images

 

 

Podsetimo, nakon presude Višeg suda u Zagrebu, oglasila se i Severina koja je bila skrhana zbog svega ovoga:

- Nosim ga od kada je bio mala kap na dlanu. Od kada se rodio smo samo nas dvoje. Prvi zub, prva temperatura, prvi koraci. Tata se povremeno pojavljivao (kao i dan danas) i odlazio. I onda je odjednom odlučio biti otac. Od tada, već gotovo 11 godina, traje mučenje i agonija mog deteta i mene. Ročišta, saslušavanja, ispitivanja, prijavljivanja, veštačenja. Znaš da ništa pogrešno nisi napravila. I ne veruješ da ti se to opet događa. I nisi kriva. Na svoje dete nikada nisam glas podigla, a kamoli išta slično. Ne postoji ama baš nikakav razlog zbog kojeg dete ne bi trebalo živeti u svom domu u kojem se rodilo, sa mnom, svojom bakom, ljudima koje zna od rođenja - napisala je juče pevačica i dodala:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Severina (@severina)


- Sad su Vrhovni suci dali svoj obol. Digli su ruku u ime mog deteta, koje nikad nisu videli, s kojim nikad nisu razgovarali, koje ima svoj život, svoje misli i koji trpi torturu, i ja skupa s njim. Ne da mi se sada tražiti nepravilnosti u odlukama Vrhovnoga suda, ne da mi se više tražiti ikakve nepravilnosti, a pogotovo ove koje su one suprotne postojećoj praksi... Ja sam mama. On je moja kap na dlanu, a ja ću se boriti do zadnje kapi krvi za nju. Svoju kap na dlanu. Moje dete živi i ide u školu u Zagrebu, za razliku od njegovog oca. Sramota me ove države da se ovakve stvari rade detetu, da ja ne smem o tome govoriti da ne bih nekoga uvredila - napisala je Vučkovićeva i otkrila kada će viđati dete:
- Pojednostavljeno, ovo zapravo znači da ću ponovno svoje dete, koje sam rodila, odgajam, školujem, koje je živelo sa mnom od rođenja, viđati utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati i svaki drugi vikend subotu i nedjelju. Prošla sam svu golgotu hrvatskog pravosuđa pa ću i ovu Vrhovnog suda. Kažu da su ukinuli presudu zbog proceduralnih razloga. Je*ali vas 'proceduralni razlozi'. Je*ala vas i korupcija u ovoj državi. Jednom ste uspeli, ovaj put nećete! - zaključila je ona na svom profilu na Instagramu. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija