• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Saša Kostić

27.01.2024

15:31

Lepa Brena tvrdi da joj nema ravne na domaćoj estradi:" Moji filmovi su koštali tri miliona maraka, a spotovi i do 300.000!"

Miloš Rafailović

Estrada

Lepa Brena tvrdi da joj nema ravne na domaćoj estradi:" Moji filmovi su koštali tri miliona maraka, a spotovi i do 300.000!"

Podeli vest

Najveća balkanska folk zvezda, koja je na sceni od 1982. godine, od početka karijere važi za pevačicu koja je najviše ulagala u spotove i nastupe i uvodila trendove na domaću estradu.

Oprobala se i kao glumica, a njeni filmovi "Hajde da se volimo" među najgledanijima su u regionu. U sve te projekte je, kako kaže, uloženo mnogo novca i oni se ne mogu porediti s današnjom produkcijom.

- U periodu od 1982. do 1991. godine nizala sam i postavljala rekorde. Snimila sam četiri filma, a među njima je bila i megapopularna komedija "Tesna koža". Prodavala sam milionske tiraže albuma. Filmovi u kojima sam glumila su u tadašnje vreme koštali između dva i po i tri miliona maraka - otkriva Brena za Informer i dodaje da bila pionir i kad su u pitanju spotovi:

- Bila sam prva u tadašnjoj Jugoslaviji koja je radila spotove. Spotovi za pesme "Sanjam" i "Hajde da se volimo" nisu snimani dronovima kao što se sada radi, već iz helikoptera, a to nije bilo nimalo jeftino. Ovi današnji "visokobudžetni" spotovi o kojima pričaju mladi pevači su neka druga dimenzija, jer su moji spotovi tada koštali po 200-300.000 maraka!

Foto: ATAIMAGES

 

Brena kaže da nije postavljala samo domaće već i svetske rekorde:

- Pevala sam 31 dan zaredom u Domu sindikata. Sećam se da je tada u isto vreme u pariskoj Olimpiji pevao francuski pevač Iv Montan. "Slatki greh" i ja smo želeli da se poigramo malo i da vidimo ko će duže da peva uzastopno na jednom mestu. I mi smo pobedili! On je pevao 30 dana, a mi 31. Imali smo i 17 uzastopnih koncerata u Sava centru. Dešavalo se da imamo i po dva koncerta dnevno u raznim gradovima širom tadašnje Jugoslavije, jedan u pet posle podne, a drugi već u sedam i tako 10-15 dana zaredom.

Posle 42 godine na estradi Brena sada nastupa bez ikakvog pritiska i tvrdi da je trajanje pokazatelj da li je neko zvezda.

- Sada gledam da ovaj posao radim mnogo rasterećenije, bez nekih obaveza i velikih obećanja. Srećna sam što se i dalje bavim muzikom. Trajanje je najozbiljniji pokazatelj nečijeg kvaliteta. Danas su svi zvezde, samo je pitanje kojom snagom sija ta zvezda i koliko će dugo trajati - završava priču folk diva.

Brena kaže da karijera može da se gradi dostojanstveno i bez skandala:

- Želela bih da pružim primer mladim devojkama da karijera može da se stvara dostojanstveno, ali sa velikim naporom, trudom, kreativnošću, finansijama i sjajnom ekipom oko sebe. Nije sreća biti na naslovnoj strani i imati milione lajkova i kupljenih pratilaca. Sreća je ono što osećate iznutra jer vas leči iznutra i daje vam snagu i energiju da izdržite dobre i loše strane života.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija