• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/D. I.

29.01.2024

17:41

Hrvati napali Martinu Vrbos zbog pesme za Evroviziju! Pevačica poručila: "Ja sam državljanka Srbije!"

Promo

Estrada

Hrvati napali Martinu Vrbos zbog pesme za Evroviziju! Pevačica poručila: "Ja sam državljanka Srbije!"

Podeli vest

Martina Vrbos, hrvatska pevačica, srpska državljanka i jedna od takmičarki za Pesmu Evrovizije, već danima je meta napada hrvatskih medija koji je zovu i osudjuju što se priklonila srpskom takmičenju za pesmu koja će našu zemlju predstavljati na Evroviziji u Malmeu.

Naime, najčitanija "hrvatska glasila" razapinju Martinu zbog toga što srčano brani boje srpske zastave, a nije se ni ponudila da učestvuje na Dori. 

Foto: Foto: Privatna arhiva

 

 

S druge strane, domaći mediji jedni za drugima šeruju pesmu "Da me voliš" kao jednog od favorita. 

Već nekoliko dana i Hrvati i Crnogorci postavljaju isto pitanje: "Kako to da Hrvatica želi da predstavlja Srbiju i kako to da Srbija dozvoljava Hrvate na nacionalnom takmičenju ovog tipa?" 

Posebnu zbrku unelo je i šuškanje o tome da je pesma napisana za predsednika Srbije Aleksandra Vučića. 

Pevačica iznervirana očiglednim pokušajima da se u muziku ubaci šovinistički ton tako očekivan od "susjedne" Hrvatske, koja nije u stanju da sačuva ni velike umetnike poput Martine Vrbos, za Informer kaže:
- Ja jesam Hrvatica. Međutim, ja sam i državljanka Republike Srbije u kojoj živim sad već više od decenije. To je zemlja u kojoj su rođena moja deca. Da nije primitivne politizacije na svim nivoima, pa i na nivou muzike i zabave, gde ni slučajno ne bi smelo da je bude, nikada niko ne bi nikome postavio takvo pitanje, pa ni mediji meni. Naš predsednik Aleksandar Vučić svuda u svetu Srbiju predstavlja kao modernu državu svih njenih građana, a ja sam najbolji dokaz da to jeste tako! Iz inata ću pobediti i svim srcem predstavljati svoju Srbiju u Malmeu! Dosta je bilo!

Na zvaničnom Instagram profilu Martine Vrbos, osvanula je i zvanična izjava, kako bi se konačno zaustavili napadi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija