• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Marko Breković

05.02.2024

15:38

Pesma "Ti samo budi dovoljno daleko" posvećena je jednoj od najlepših žena: Iza ove balade krije se velika ljubav, ali i prevara

printskrin You tube

Estrada

Pesma "Ti samo budi dovoljno daleko" posvećena je jednoj od najlepših žena: Iza ove balade krije se velika ljubav, ali i prevara

Podeli vest

Pesma "Ti samo budi dovoljno daleko", jedna je od najlepših balada, ikada snimljenih, a inspirisana je ljubavnom vezom između Jelene Tinske i pevača pomenute grupe, Gorana Miloševića.

Popularna grupa "Generacija 5" nastala je davne 1977. godine. Muzika koju su prvenstveno snimali članovi prve postave, imala je prizvuk džez roka, da bi se, nakon dolaska Gorana Miloševića, inače rođenog brata legendarne pevačice Slađane Milošević, okrenuli komercijalnim zvukovima.

Foto: Printscreen You Tube

 

Goran je sa ostalim članovima benda iznedrio velike hitove, ali pesma po kojoj su definitivno ostali upamćeni, jeste numera "Ti samo budi dovoljno daleko", koja važi za veliki hit i nakon više decenija od samog objavljivanja.

Kako se piše po društvenim mrežama, ova numera nastala je zahvaljujući velikoj ljubavi između pevača Gorana Miloševića i njegove tadašnje partnerke, Jelene Tinske, koja je tada pevala u rok grupi "Lutka".

Jelena je u to vreme važila za jednu od najlepših beogradskih devojaka, a Milošević za ozbiljnog šmekera. Sa Goranom se upoznala na jednom fotografisanju i odmah joj je zapao za oko, ali nije odmah znala da se radi o pevaču popularne grupe. Tadašnji fotograf, Miki Veličković, objasnio joj je o kome se radi, a ona je odmah tražila njegov broj telefona.

 

 

Nakon toga ga je nazvala i predstavila se, a kako je Goran mislio da se radi o šali, spustio je slušalicu. Jelena je ipak bila uporna i na kraju su dogovorili upoznavanje u "Šumatovcu", i tako je krenula prva ljubavna priča, ali nažalost kratkog trajanja.

Tinska je u to vreme živela sa majkom i dvoje dece, dok je Milošević živeo sa ocem. Najviše vremena provodili su kod njega u kući, a nakon prespavane noći Jelena bi išla da spremi decu za školu. 

Često su pevali jedno drugom, a kada bi se kroz Beograd provozali na motoru, sve bi oči bile uprte u njih. Kraj ljubavi je došao onog momenta kada je Tinska zatekla drugu devojku u Goranovom stanu. On je objašnjavao da je to samo devojka njegovog dobrog druga, ali za Jelenu je to bio kraj. Kako bi mu se osvetila, bila je sa njegovim drugom, za kojeg je Milošević tvrdio da je dečko od devojke koja je prespavala u stanu. Nakon toga otišla je u Novi Sad, a Goran je ostao sam i napisao jednu od najlepših balada, koja traje već dugi niz godina.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija