• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/M.D.

06.02.2024

16:36

Milijev advokat nakon Cecinih tvrdnji da je pobedila na sudu: Spor nije gotov, Ražnatovićka ne želi fer raspodelu prihoda

Informer/shutterstock

Estrada

Milijev advokat nakon Cecinih tvrdnji da je pobedila na sudu: Spor nije gotov, Ražnatovićka ne želi fer raspodelu prihoda

Podeli vest

Pravni zastunik Aleksandra Milića Milija istakao je da je izjava Cece Ražnatović neistinita, jer spor između nje i kompozitora još uvek traje!

Svetlana Ceca Ražnatović otkrila je da je na sudu dobila nekadašnjeg saradnika Aleksandra Milića Milija, međutim, sada se oglasio kompozitorov pravni zastupnik, Milan Jakšić.

On je istakao da je pevačicina izjava neistinita jer spor, kako on tvrdi, još uvek traje.

- Povodom neistinitih i neosnovanih novinskih natpisa koji su se pojavili u vezi sudskog spora između, mojih klijenata, društva Miligram music doo i Aleksandra Milića sa jedne strane i društva Ceca Music doo sa druge strane, želim da upoznam javnost sa realnim činjeničnim stanjem kako javnost ne bi bila dovedena u zabludu.

Foto: ATAIMAGES

 

- Pre svega želim da obavestim javnost da sudski spor oko vlasništva na snimcima nije završen pa isti niko nije dobio ni izgubio, kako je to netačno plasirano u pojedinim medijima. Da vlasnik Jutjub kanala "Svetlana Ceca Raznatović" nije nikada ništa platio za pravljenje tih snimaka utvrdio je i sudski veštak u predmetnoj parnici - navodi advokat Jaksšić u svom dopisu i nastavlja:

Foto: ATAIMAGES

 

- Moj klijent je sam platio i organizovao proizvodnju tih snimaka i bio njihov većinski autor. Te pesme postigle su veliki uspeh, a onda je 2015. godine društvo Ceca music doo odlučilo da te pesme eksploatiše na youtube kanalu "Svetlana Ceca Raznatović", bez ikakve dozvole autora, vlasnika snimaka i izdavača, a kompletan prihod, od Jutjuba i digitalnih platformi, zadrži za sebe, što je u suprotnosti sa zakonom i poslovnom praksom u diskografiji. U pitanju je šestocifrena ili sedmocifrena brojka u evrima. Na Jutjub kanalu Svetlana Ceca Raznatović nalazi se i eksploatiše oko 1.300 klipova od kojih je oko 1.000 nelegalnih jer vlasnik kanala, društvo Ceca music doo, nije imalo dozvolu vlasnika snimaka i autora za tu eksploataciju.

Foto: ATAIMAGES

 

- Od tog broja za oko 800 klipova vlasnik kanala nije imao saglasnost mojih klijenata, Aleksandra Milića, koji je većinski autor (75% na 10 albuma) i društva Miligram Music doo, vlasnika snimaka. Na pokušaje mojih klijenata da se izvrši fer, na zakonu zasnovana, podela tih prihoda, Ceca music doo i Ceca lično ne odgovaraju i ne žele da se to podeli. Time su grubo povređena prava ne samo mojih klijenata već i 8 drugih autora koji su stvorili tu karijeru kao što su Doca Ivanković (4 albuma), Ljiljana Jorgovanović i mnogi drugi. S obzirom da je u pitanju neovlašćeno korišćenje autorskih dela i snimaka, postoji mogućnost da su tim radnjama ostvareni elementi bića krivičnih dela protiv intelektualne svojine, koja propisuje naš Krivični zakonik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija