• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer/D.S.

21.02.2024

10:56

"Hteli su da mi otvore lobanju": Ljuba Bandović se odmalena bori sa ovim zdravstvenim problemom, jedna stvar ga najviše plaši

ATA Images

Estrada

"Hteli su da mi otvore lobanju": Ljuba Bandović se odmalena bori sa ovim zdravstvenim problemom, jedna stvar ga najviše plaši

Podeli vest

Popularni glumac ispričao je da se sa svega pet godina susreo sa ozbiljnim zdravstvenim problemom i otkrio je kako su ti dani izgledali, ali i kako su njegovi roditelji reagovali.

Glumac Ljubomir Ljuba Bandović godinama je prisutan na javnoj sceni, a o svom privatnom životu nikada nije mnogo govorio.

Ipak, jednom prilikom je otkrio kako se u ranom detinjstvu susreo sa ozbiljnim zdravstvenim problemom, a njegova priča je tada podigla veliku prašinu.

Foto: Informer/Aleksandar Jovanović Cile

 

- Imao sam pet godina kad sam počeo ujutru da se budim sa zapušenim levim uhom. Tokom dana bi se stanje nekako normalizovalo - otkrio je ranije Ljubomir, pa nastavio:

- Spremali smo se da krenemo na more i ocu i majci sam rekao da opet imam problem sa sluhom, a oni su odgovorili da ću na moru plivati i roniti i da će sve biti u redu. Međutim, na moru se situacija nije nimalo popravila, a kad smo se vratili kući, vodili su me kod raznih lekara, prvo u Vranju, onda u Skoplju i na kraju u Beogradu.

Poslednja nada spasavanja sluha na levom uhu bila je poseta jednom od najčuvenijih i najboljih stručnjaka u zemlji.

- Odneli smo mu sve nalaze koje su godinama rađene, on je ponovo uradio neophodne testove i situaciju mi objasnio na sledeći način: "Znaš sine, kad crkne sijalica, ne možeš da je otvoriš da bi povezao žice unutra, nego moraš da zameniš celu sijalicu. A to je teško izvodljivo". Naravno, vremenom sam saznao da su medicina i tehnologija toliko napredovale da postoje načini da se ušni živac koji mi je oštećen "popravi", odnosno, da se oživi veštačkim putem, što podrazumeva otvaranje lobanje iza uha, da bi se stavio stimulator. Razgovarao sam sa stručnjacima koji su me pitali da li bih to uradio? Rekao sam da ne bih. Ne plašim se toga da mi otvaraju glavu, ali, posle godina provedenih u tišini, plašim se kako ću reagovati ako pročujem na to uvo. Šta ću onda da radim? - pitao se tada Bandović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Beograd podržava Lajčakov proces za formiranje ZSO! Petković je preneo jasnu poruku, ovo se čeka 11 godina
Politika

Beograd podržava Lajčakov proces za formiranje ZSO! Petković je preneo jasnu poruku, ovo se čeka 11 godina

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, zajedno sa ambasadorom Markom Đurićem, razgovarao je danas sa ambasadorima i predstavnicima zemalja Kvinte u Beogradu i predstavnikom Delegacije Evropske unije o neophodnosti formiranja ZSO, poslednjoj rundi dijaloga Beograda i Prištine, koji je nedavno održan u Briselu, kao i o političko-bezbednosnoj situaciji na KiM.

02.05.2024

14:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!
Ostali sportovi

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!

Naša bokserka Sara Ćirković koja je na Evropskom prvenstvu u Beogradu stigla do zlatnog odličja u kategoriji do 54 kilograma izjavila je na prijemu u zgradi Predsedništva da će maksimalno raditi kako bi osvojila medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

02.05.2024

11:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija