• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D.S.

06.03.2024

22:59

"Ponižavala sam majčinu inteligenciju"! Verica Rakočević o odnosu sa roditeljima: "Osetila sam očev zagrljaj na dan njegove sahrane"

Instagram

Estrada

"Ponižavala sam majčinu inteligenciju"! Verica Rakočević o odnosu sa roditeljima: "Osetila sam očev zagrljaj na dan njegove sahrane"

Podeli vest

Kreatorka Verica Rakočević je otkrila detalje iz odnosa sa svojim roditeljima i rekla zbog čega se najviše kaje.

Verica, koja važi za jednu od najuspešnijih srpskih kreatorki, veliku pažnju privlači svojim mladolikim izgledom u osmoj deceniji života, kao ljubavnim životom sa 35 godina mlađim partnerom, a sada je u jednoj emisiji otkrila kakav je bio njen odnos sa roditeljima, te priznala da se kaje zbog nekih svojih postupaka.

Verica kaže da je bila veoma bliska sa ocem i da ga je mnogo volela, dok je njena mama bila dosta stroga.

Foto: Instagram

 

- Neverovatna je stvar, ja sam imala mnogo bliži odnos sa tatom nego sa mamom. Moj tata je bio inžinjer agronomije, mama je završila samo osnovnu školu i negde je možda i moja glorifikacija njegovog lika i dela i njegov odnos prema njoj i njegovo ponašanje prema meni je možda bacilo senku na njenu veličinu. U to vreme, u njenim godinama kada znamo sam ritual sahrane šta znači i koliko je on na neki način sada pokazatelj, ne tuge, nego poštovanja osobi koja odlazi, ja sam bila zapanjena kada sam mojoj majci rekla: "Mama, ja neću biti na shrani", da sam očekivala da će ona da se buni. U skorije vereme često to analiziram i žao mi je što sam ponižavala nekad njenu inteligenciju, jer me je očigledno mnogo dobro poznavala i očigledno je mnogo dobro znala moju ljubav u odnosu na tatu i ona je rekla: "Sine, ne brini ništa, idi ti, to je svakako samo forma" - ispričala je Verica u suzama za Blic TV prisećajući se tih momenata.

Kako je sama kreatorka napomenula, njena majka je bila manje obrazovana od oca, ali ona je tek u kasnijim godinama spoznala zašto ju je njen otac toliko voleo.

Foto: E-stock

 

- Moram priznati da je i to najveća griža savesti u odnosu na nju, gde sam tog trenutka tek shvatila da on nije nju za džabe toliko voleo. Ja sam prosto izmislila da imam nešto, čak sam izmislila da imam i reviju i to sam joj i rekla, a što naravno nije bilo istina. I sedela sam na plaži Svetog Stefana, toga dana u jedan sat su njega sahranjivali i uveče sam legla da spavam. Nekada kada vraćam film na taj događaj, pomislim da sam mesečarila. I kada mi ljudi pričaju takve stvari, ja moram priznati nekada sa nevericom gledam, međutim ovo je nešto što sam ja lično doživela, što mi niko nije ispričao - kaže Verica koja je opisala i svoj san u kojem je videla oca i koji i dan danas pamti:

- Ja sam spavala, i pošto sam rođena u Podujevu, a moja baka je živela u selu Zakut iznad Podujeva i ja sam često bilo kod nje, ispod kuće je bio jedan šljivik, a ispod je bio potok. Ja sam se često pored tog potoka igrala i sanjala sam da sedim pored tog potoka i da plačem što mi je tata otišao. I samo sam osetila ruke da me neko zagrlio i tog trenutka sam otvorila oči. Ja sam ustala i sela, te ruke su i dalje bile tu. Ja sam ih osećala - ispričala je kreatorka o tome kako se osećala posle smrti svoga oca kom nije otišla na sahranu.

Foto: Instagram

 

O tome koliko je taj san delovao stvarno i kako je tada čula njegove reči Verica je rekla:

- Ja sam u tom prostoru čula glas: "Nemoj da plačeš, ne smeš da plačeš, ti znaš da sam ja uvek tu sa tobom. Nisam se uplašila uopšte. I samo u tom trenutku, taj stisak nestaje - ispričala je Verica i dodala:

- Uopšte nisam bila uplašena, ne znam kako da kažem, a da ne zazvuči malo čudno, nisam osećala onu tugu koju donosi smrt. Ja sam u svojoj glavi negde postavila da je moj tata otišao na Novi Zeland i da ne može da dođe i da ja ne mogu da odem. Ja odem proforme na groblje, da zapalim sveću i da to sve sredim, ali uopšte nemam odnos prema tom mestu, jer moj tata nije tu. On je uvek tu kad meni treba i uvek je tu kada treba da mi pokaže neki put.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija