• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/M.B./Republika

17.03.2024

16:54

Rijaliti učesnik postao kandidat za evropski parlament! Pravio haos na televiziji, a sada najčitanije belgijske novine pišu o njemu, nećete verovati o kome je reč

printscreen

Estrada

Rijaliti učesnik postao kandidat za evropski parlament! Pravio haos na televiziji, a sada najčitanije belgijske novine pišu o njemu, nećete verovati o kome je reč

Podeli vest

Ovaj poznati voditelj i učesnik rijaliti programa "Farma" nekada je svojom pojavom izazivao veliku pažnju javnosti. Nakon što je napustio imanje u Lisoviću odlučio je da se povuče iz javnosti, a sada želi da se oproba u politici.

Rijaliti učesnik i voditelj Dejan Stanković Kralj postigao je značajan uspeh u Briselu, postavši prvi Srbin koji je postao kandidat za ulazak u Evropski parlament. Kao kandidat na izbornoj listi hrišćansko-demokratske stranke CD&V iz Belgije, Dejan se našao među 13 kandidata, među kojima su bivši belgijski ministri i ljudi sa političkim ugledom.

Foto: Printscreen You Tube

 

Nekadašnji stanovnik imanja u Lisoviću, je završio fakultet za teologiju i pedagogiju u Briselu, sa smerom pravoslavna teologija, i aktivno govori pet stranih jezika. Već 20 godina radi kao profesor pravoslavne veronauke i sudski prevodilac za flamanski jezik, ističući se svojim zalaganjem za ljudska i evropska prava.

Foto: Printscreen You Tube

 

O Dejanu i njegovim uspesima pisale su najčitanije belgijske novine i portali. Ministarka unutrašnjih poslova Belgije, Anelis Verlinden, čestitala je Dejanu i poželela mu sreću, dok je hrišćansko-demokratska stranka CD&V pružila veliko poverenje i čast Dejanu da se nađe na njihovoj evropskoj listi pod rednim brojem 9.

 

 

- Za ovaj božanstveni uspeh mogu jedino da zahvalim dragome Gospodu Bogu. Od trenutka kada sam voditeljski poziv zamenio hrišćanskim, Bog mi je otvorio neke nove puteve i vrata o kojima sam ranije mogao samo da sanjam. Siguran sam da Bog ima velike planove sa mnom i ako bude po njegovoj volji, da na izborima osvojim dovoljno glasova za ulazak u Evropski parlament, Srbija može da računa da ću se maksimalno zalagati da što pre postane ravnopravna članica Evropske Unije. Od sutra krećem sa velikom kampanjom po celoj Belgiji - rekao je Dejan za domaće medije i dodao:

 

 

- Prva mi je čestitala i poželela sreću Ministarka unutrašnjih poslova Belgije Anelis Verlinden, kojoj se puno zahvaljujem, kao i hrišćansko-demokratskoj stranci CD&V, koja mi je pružila veliko poverenje i ogromnu čast da se nađem na njihovoj evropskoj listi pod rednim brojem 9. Pre par godina na evropskom samitu, sreo sam Čarls Mišela, predsednika evropskog saveta, koji je posle razgovora sa mnom zaključio da imam veliki talenat za politiku i tada mi je rekao da veruje da ću jednog dana postići veliki uspeh na evropskoj političkoj sceni i nije pogrešio. Samim tim što sam na listi za ulazak u Evropski parlament, ja se već osećam kao pobednik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija