• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Alo!

18.03.2024

11:33

Preminula velika zvezda bivše Jugoslavije u 76. godini

ATAIMAGES

Estrada

Preminula velika zvezda bivše Jugoslavije u 76. godini

Podeli vest

Čuveni jugoslovenski kompozitor i gitarista, Time Petrov (76), preminuo je nakon kraće bolesti, i to samo dvadesetak dana nakon smrti supruge Dragane.

Hitmejker je vinuo u zvezde pevačicu Maju Marijanu sa makar dva-tri hita na svakom albumu.

- Time Petrov je moj drugi otac, prvi kompozitor i prvi menadžer. Tek sad vidim zašto mi je jednom prilikom rekao: "Često ćeš me spominjati." Omogućio mi je da sa 19 godina snimim prvi album i da zapevam na kultnom "Poselu na Kalemegdanu". Komponovao mi je sve pesme na tri moja prva albuma - pričala je Maja Marijana.

Foto: printscreen instagram

 

Evtim Time Petrov je rođen 1948. godine u Strumici. Rano je počeo da svira gitaru i skida sve što je lepo - od Radio Luksemburga do Radio Šapca. A onda je naramio svoju "skršenu gitaru" i krenuo za Beograd.

I pored stotina hitova i pevača sa kojima je sarađivao, Time nije bio omiljen među kolegama. Stvarao je daleko od očiju javnosti, ne pamti se da je dao neki intervju.

Foto: Privatna arhiva

 

Impresivan je spisak Timetovih hitova i pesama sa snagom evergrina: "Laku noć ljubavi", "Zbogom sine, zbogom rode", "Razboleh se, bol bolujem" (Šaban), "Bio mi je dobar drug", "Ja nisam devojka lutalica", "Anđeli ljubavi", "Jutros se mene ne sećaš", "Otvori karte", "Lagaću, a plakaću" (Maja Marijana).

 

 

"Ne pružaj mi ruku na rastanku", "Dolazim ti majko", "Na koga si tako lepa", "Što mi slomi srce", "Za oči tvoje ljubavi moja" (Angel Dimov), "Nit me voliš, nit me drugoj daješ (Zorica Brunclik), "Ona nije kao druge", "Ko ti sada mrsi kosu" (Ljuba Lukić), "Piši sine, piši majci" (Safet Cimirotić), "Ljubavi nema više" (Gedža), "Kaži joj druže moj" (Zoran Kalezić), "Beli zora, a ja kući moram" (Salem Sihirlić, Marinko Rokvić), "Da nam sutra bude srećno" (Savo), "Najlepše su godine negde na sredini" (Smederevac), "Plači srce kad si bez sreće" (Đorđe Masalović), "Kakva žena", "Volim te zauvek", Hej, ljubavi, šta mi radiš" (Milanče), "Jeste bolelo, al' se i volelo" (Bikinjac), "Zašto plačeš" (Duet Selimova-Želčeski).

 

 

Time Petrov je preminuo 1. marta 2024. u sedamdeset šestoj godini, samo dvadesetak dana posle smrti supruge Dragane.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Srbija