• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/M.Č.

19.03.2024

11:56

"Savetovali su me da 'Bisere' snimam na F odeljenju": Vanja Bulić u Informerovom podkastu o svojoj kultnoj emisiji (VIDEO)

Zoran Sinko

Estrada

"Savetovali su me da 'Bisere' snimam na F odeljenju": Vanja Bulić u Informerovom podkastu o svojoj kultnoj emisiji (VIDEO)

Podeli vest

Vanja je u Informerovom podkastu ispričao da su mu mnogi govorili da zbog profila gostiju koje dovodi, emisiju treba da snima u ludari.

Željko Mitrović je hteo da mi plaća da ne radim emisiju na BK televiziji, kaže Vanja Bulić (77). Proslavljeni novinar, voditelj, scenarista i književnik, gostovao je u Informerovom podkastu i voditelju Miliju Čoliću ispričao anegdotu koju je u vreme najveće popularnosti emisije "Crni biseri" imao sa vlasnikom Pink televizije.

Foto: Zoran Sinko

 

- U vreme kada sam radio "Bisere" na BK televiziji Mitrović na Pinku nije mogao gledanošću da probije termin u 23 sata. Zvao me je da pređem kod njega, ali ja to nisam hteo u tom trenutku jer nije bilo profesionalno, a onda je predložio da mi plaća, a da moje bude da ne radim kako bi razradio i taj termin na svojoj televiziji - seća se Bulić kroz osmeh i objašnjava fenomen emisije "Biseri", koja mu je u neku ruku obeležila televizijsku karijeru:

- Govorili su da "Bisere" treba da prvim na odeljenju F zbog profila gostiju koje sam zvao. Na milion belih izađe jedan crni biser i mnogo je skup, pa je moja ideja bila da u crnilu tražim ono malo dobrote i obrnuto.

Vanja se osvrnuo na svoju voditeljsku karijeru, koja je počela u "Nedeljnom popodnevu" 1985. godine.

Foto: Zoran Sinko

 

- Raka Đokić mi je promenio život na najbolji mogući način kada me je pozvao da vodim ZAM. Kada su otvarali "Grand", zvali su me Brena i Saša, ali ja nisam prešao iz pijeteta prema Raki. Inače, ZAM je bila prva privatna emisija u istoriji domaćih televizija. Sve je bilo perfektno organizovano. Fora je bila i u tome što smo vodili ja, kao stariji voditelj, i Ivana Bojić, koja je 20 godina mlađa od mene. Ljudi su mene i Ivanu dočekivali isto kao Lepu Brenu i druge pevačke zvezde, ali sve je to bilo po Rakinoj ideji i u njegovoj organizaciji. Raka Đokić je kao producent u svemu bio prvi, a zahvaljujući radu sa pevačima, deci sam obezbedio stanove - kaže voditelj kome su zamerali što pored ozbiljnih fenomenoloških emisija vodi i muzičke "limunade".

Punih 12 godina Vanja je u penziji i sam kaže da je tada počela njegova književna karijera.

Foto: Zoran Sinko

 

- Nisam verovao da može da se živi od pisanja knjiga. Do sada sam prodao 220.000 knjiga, a zarekao sam se da neću nikada napisati estradnu knjigu. Tokom rada s pevačima stekao sam nekoliko prijatelja i to su: Miroljub Brzaković Brzi, Beki Bekić i Lepa Brena, koju mnogo volim i sa kojom mi je uvek kad se vidimo predivno. Sa njom se ismejem, jer je jako duhovita - kaže Vanja Bulić u Informerovom podkastu. 

Zaposlio sam se tek u 32. godini

Iako ima blistavu novinarsku karijeru, Vanja Bulić se zaposlio tek u 32. godini, a zbog toga je morao da bude i promenjen statut medija koji ga je zaposlio.
- Pošto mi je otac bio na Golom otoku, niko nije hteo da me zaposli. U isto vreme sam pisao za sedam-osam novina, a tek u 32. godini sam se zaposlio, i to u "Omladinskim novinama". Tamo su primali samo one do 27 godina, pa su zbog mene promenili statut - objašnjava Bulić. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija