• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Svet-Australia.com/Informer.rs

26.03.2024

10:12

Vera Matović dobila dve nagrade: Pevačica u dugoj karijeri 52 puta odlikovana

Youtube printscreen

Estrada

Vera Matović dobila dve nagrade: Pevačica u dugoj karijeri 52 puta odlikovana

Podeli vest

Proslavljena folk zvezda u Nišu je dobila nagrade “Majstorsko pismo” i plaketu

“Unija zanatlija i preduzenika regiona Južne Srbije” na tradicionalnoj manifestaciji “Godišnje nagrade Muzičke Estrade” dodelila je velikoj zvezdi Veri Matović dve nagrade “Majstorsko pismo” i plaketu i statuu za postignute rezultate u radu. Čuvena pevačica u svojoj prebogatoj karijeri dobila je 52 nagrade, što je čini najtrofejnijom umetnicom na estradi.

Foto: ATAIMAGES

 

 

Od pomenutih nagrada, izdvoja se umetničko priznanje “Nacionalna estradna nagrada Srbije”, koju je dobila od Saveza estradno muzičkih umetnika Srbije. Pored velike popularnosti u svim krajevima bivše Jugoslavije, milionskih tiraža prodatih ploča, mega hitova, brojnih turneja u inostranstvu i našoj zemlji, nebrojenih televizijski i radio emisija, koncerata itd, ima nešto što Veru Matović čini posebno  srećnom i što sa ponosom i ljubavlju ističe, a to je velika ljubav koja je godinama povezuje sa njenom vernom publikom, ništa se nije promenilio, pa ogromne uspehe koje postiže, s ljubavlju pripisuje velikim delom njima. To nikada ne zaboravi da kaže. I mi to podržavamo, jer znamo, da je ime Vere Matović urezano u narodu i da je omiljena pevačica kod svih generacija.

Foto: Foto: Svet-Australia.com

 

Podsetimo se njenih nekoliko velikih hitova:  “Miki Milane” mega hit koji pevaju i mladi i stari i koji je na YouTube prešao fantastičnih 26 miliona pregleda,”Hajde da se budimo u dvoje”,”Belu bluzu suza kvasi”, “Marko, sunce moje jarko” i mnoge druge pesme koje se i danas pevaju.

Vera ije krila zadovoljstvo zbog priznanja koje je dobila:

- Ove nagrade mi mnogo znače, kao i sve do sada jer ih imam 52 što je za mene velika čast i zadovoljstvo, mogu sa njima da se ponosim, dičim, puno mi je srce, priznaćete, to zaista ne može svako. Ovakve nagrade se zaslužuju, dokazuju dugi niz godina, kao što se dokazuju i dodeljuju  nagrade za “Životno delo”, a ja ih imam već 3. Ovom prilikom se zahvaljujem organizatorima! “Majstorsko pismo” se obično do sada dodeljivalo muškarcima, a evo sada jedine dame među njima koja je tu nagradu dobila. Ovo je dokaz da sam “majstor za sve” da i mi dame možemo izaći na crtu muškarcima i za živo pevanje, veliki štimung i veličastvenu zabavu, popularnost, prodaju miliona ploča, ma za sve (smeh). Ali moram da se posebno zahvalim mojoj divnoj publici koja me godinama voli i podržava, koja mi je lično doprinela da budem danas ono što jesam. Oni zato imaju moju ljubav, moje pesme, moje srce! - kazala je Vera.

Foto: Foto: Svet-Australia.com

 

 

Proslavljena pevačica ističe da joj je kalendar s nastupima skoro popunjen:

- Moj kaledar za proleće i leto je već sada prilično popunjen. Baš sa mojim suprugom Racom pričam jutros da ćemo morati već sada da isplaniramo odlazak na more, što svake godine radimo, jer ako ovako nastavimo popunićemo sve vikende.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17