• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/M.D.

26.03.2024

13:59

Pesma Slađane Milošević jedna od najslušanijih ikada: Snimila ju je sa hrvatskim rokerom i ušla u istoriju (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile, ATA Images

Estrada

Pesma Slađane Milošević jedna od najslušanijih ikada: Snimila ju je sa hrvatskim rokerom i ušla u istoriju (VIDEO)

Podeli vest

Slavna rokerka, koja je danas preminula, duetskom pesmom koju je snimila sa Dadom Topićem ušla je u istoriju.

Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas, nakon duge i teške bolesti. 

Rođena je u Beogradu 3. oktobra 1955. godine i smatrana je ikonom novog talasa osamdesetih u Jugoslaviji, a jedna od najslušanijih pesama koje je snimila u karijeri bila je duet sa Dadom Topićem, "Princeza".

Njome su se takmičili na jugoslovenskom izboru za predstavnika na "Evroviziji", a muziku je potpisao Sanja Ilić.

Kompozicija je te godine proglašena najvećim hitom, a bila je i naprodavaniji singl u Jugoslaviji. 

"Princeza", kao evergrin jugoslovenske pop-rok muzike, do današnjih dana u samom je vrhu najslušanijih i najizvođenijih pesama regionalne muzike.

U mnogim izborima i anketama, od svih kompozicija, najčešće je birana za najbolju baladu svih vremena sa vogo prostora. Kvalitet pesme prepoznale su i druge kulture, tako da "Princeza" ima svoje verzije na više jezika, u više zemalja sveta.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Mandić: Srpski poslanici će predložiti Rezoluciju o Jasenovcu!
Politika

Mandić: Srpski poslanici će predložiti Rezoluciju o Jasenovcu!

Nakon što je premijer Crne Gore Milojko Spajić potvrdio da će zvanična Podgorica u Generalnoj skupštini UN glasati za Rezoluciju o Srebrenici, predsednik crnogorskog parlamenta Andrija Mandić je najavio da će politički predstavnici srpskog naroda predložiti usvajanje Rezolucoje o genocidu u Jasenovcu i izrazio očekivanje da će ona biti usvojena.

09.05.2024

16:05

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija