• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D.S.

30.03.2024

20:22

"Nek crknu svi koji misle da ne treba da pevam o Kosovu": Cakana oplela po hejterima, pa prokomentarisala Breskvicu

ATA Images, Aleksandar Jovanović Cile

Estrada

"Nek crknu svi koji misle da ne treba da pevam o Kosovu": Cakana oplela po hejterima, pa prokomentarisala Breskvicu

Podeli vest

Pevačica Dragana Radosavljević Cakana prokomentarisala napade onih kojima smeta što peva srpsku tradicionalnu muziku, ali i koleginicu Anđelu Ignjatović Breskvicu.

Poznata po svojoj dubokoj povezanosti sa srpskom tradicijom, Dragica Radosavljević Cakana je sada javno odlučila da se suprotstavi onima koji je zbog toga kritikuju.

Cakana je ovim potezom jasno stavila do znanja da je ne zanima šta drugi misle i da će ostati dosledna svojim umetničkim principima.

Foto: ATA Images

 

- Nek crknu svi oni koji misle da ne treba da pevam pesme o Kosovu. To je kao kad biste rekli nekom ko peva sevdalinke da ne peva to. Kako Bosanci znaju da cene svoje pevače koji pevaju, a kod nas se oduševljavaju tim pevačima. Postoje mnogi pevači koji iz Bosne dolaze ovde i pevaju sve Kosovske pesme, neću ih imenovati, ali zna naš narod ko su - istakla je pevačica.

Nakon što je javno stala u odbranu svojih pesama, izrazila je svoje mišljenje o pesmi koju je Anđela Ignjatović Breskvica otpevala na takmičenju "Pesma za Evroviziju", "Gnezdo Orlovo", za koju mnogi smatraju da opisuje situaciju kroz koju srpski narod prolazi na Kosmetu.

Foto: ATA Images

 

- Kosovo je moj život. Meni se dopala pesma za naše tržište i lepo je otpevala devojka. Ja sam gledala prvo veče kada su bile i Teya Dora i Breskvica. Anđela je moderna devojka, ima modernu frizuru, obukla se fenomenalno za taj nastup, baš što bih ja rekla, srpski. Ne znam zašto mi imamo potrebu da izmišljamo toplu vodu, kad je to naše, to smo mi - dodala je ona.

Pevačica smatra da je poslednja "Evrovizija" koja je bila dobra bila ona kada je pobedila Marija Šerifović za koju tvrdi da niko ne može ni da joj se približi.

Foto: Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

- Mislim da je poslednje što je bilo dobro što se tiče "Evrovizije" bilo ono kada je učestvovala Marija Šerifović. Mogu da je vole ili da je ne vole, ali Marija je neprikosnovena. A što se tiče Kosova, moje lično mišljenje je da bi svi trebalo da gledamo na Kosovo iz druge perspektive, to je naša zemlja. Pola Srbije ne zna da je Car Lazar rođen na Kosovu, svi misle da je Kruševac - zaključila je Cakana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!

Prekjuče 21.6.2024. godine, na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda, jedan od novih lidera stranke Zeleno levi front (Ne davimo Beograd), Branislav Dimitrijević, je u svom prvom obraćanju pred Skupštinom grada, masno slagao.

23.06.2024

18:42

TV

Imamo li nade protiv Danske? Selektor Stojković dao jednu od njegovih antologijskih izjava! (VIDEO)
Live TV

Imamo li nade protiv Danske? Selektor Stojković dao jednu od njegovih antologijskih izjava! (VIDEO)

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi izovorio je legendarnu rečenicu pred odlazak u Lisabon: "Kakav bre plasman za Svetsko prvenstvo?" Tada smo pobedili. Da li ste mu verovali kada je rekao da ne treba da brinemo i da će odvesti Srbiju na Evropsko prvenstvo? Evo nas danas u Nemačkoj! Šta možemo da očekujemo u utakmici protiv Danske? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su bivši reprezentativac Predrag Mijatović i novinar sportske rubrike Informera Ljubiša Vidović. Uživo u program javio se i Jovan Šurbatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije.

23.06.2024

12:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija