• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/D. I.

08.04.2024

13:28

"Bio sam klinički mrtav, video sam samo bele zavese": Darko Lazić prvi put o teškoj saobraćajki

Pedja Milosavljević/Novak Djurović

Estrada

"Bio sam klinički mrtav, video sam samo bele zavese": Darko Lazić prvi put o teškoj saobraćajki

Podeli vest

Folk pevač 2018. godine doživeo je nezgodu nakon koje je jedva preživeo, sada je otvorio dušu o najtežim danima

Darko Lazić imao je tešku saobraćajnu nezgodu pre šest godina, posle koje je 23 dana bio u komi i mnogi su mislili da se iz nje neće probuditi. 

Foto: Zoran Sinko

 

 

On je, gostujući u podkastu "Radin i Rodin" na Tiktoku, prvi put opisao scene i priviđenja koje je imao dok je bio na aparatima za održavanje života.

- Ja sam imao saobraćajnu nesreću u oktobru 2018. i bukvalno sam posle nekoliko sati bio otpisan. Skroz sam potonuo. Bio sam dva meseca u bolnici. Da ne pričam o povredama, koje su stravične: 12 polomljenih rebara, polomljeni kuk, karlica, grudni koš, hematom na glavi, slezina, bubreg... Sve, sve. Disao sam na aparatima mesec dana. Bio sam 23 dana u komi. To je jako čudna stvar. Non-stop sam imao u glavi i viđao sam neke bele ili svetloplave zavese koje su stalno bile tu, letele su. Viđao sam i neke ljude koje ne poznajem uopšte. To malo ljudi zna i, evo, sad sam to rekao. Tih 23 dana kome je trajalo kao da sam legao i odspavao i sutradan se probudio - otkrio je Lazić, a na konstataciju svojih sagovornika da bi to moglo da se shvati kao da je bio na drugoj strani, odgovorio je:

Foto: Novak Đurović

 

 

- Klinički sam bio mrtav, u komi. Znam da su me reanimirali. To su mi rekli kasnije, tako da, eto, postoji nešto sigurno.

On je potom objasnio šta mu je nesreća donela:

- Loša strana je to što sam bio jako povređen i što i sad imam problem s nogom i s tim povredama. A dobra strana moje nesreće je ta što sam konačno video ko mi ne treba u životu i naučio sam šta neću, a šta hoću - rekao je on.

Foto: Novak Đurović

 

 

Poseban šok doživeo je kada su mu doktori saopštili da postoji mogućnost da više nikada ne prohoda.

- Ceo taj oporavak je trajao nekih mesec dana, dosta kilograma sam nabacio, baš sam se ugojio. Tada su mi rekli da možda nikada neću moći na noge. Osetio sam se jako bezvredno i na dnevnoj bazi sam jeo. Posle toga sam imao operaciju, sve je krenulo nabolje, dosta sam smršao, spreman da se pojavim jači nego ikada - ispričao je pevač u pomenutom podkastu.

Foto: Novak Đurović

 

 

Podsetimo, udes se desio na putu Subotište-Brestač, kada se Darko vraćao s proslave. Pevač je sleteo s puta i njegov automobil se prevrnuo na krov. Lazić je tada prebačen je KBC Zemun, gde su mu konstatovane teške telesne povrede, zbog kojih je bio i životno ugrožen. Tri sata nakon udesa pevaču je urađen alko-test, koji je pokazao da je imao 1,39 promila alkohola u krvi, kao i da nije bio vezan u trenutku kada je automobil skrenuo s puta u livadu i prevrnuo se nekoliko puta. Takođe, on je vozilom upravljao bez vozačke dozvole, koja mu je ranije oduzeta zbog prekršaja koje je činio.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15