• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer/K.Ć.

05.05.2024

10:01

Ivana Dudić otkrila sa kim provodi Vaskrs: Glumica nikad emotivnija, progovorila i o majčinstvu

Informer/Kristijana Ćaćić

Estrada

Ivana Dudić otkrila sa kim provodi Vaskrs: Glumica nikad emotivnija, progovorila i o majčinstvu

Podeli vest

Ivana Dudić je jako vezana za svoju porodicu, a sada je za Informer otkrila kakva atmosfera vlada u njihovom domu za vreme praznika, ali i da li priželjkuje da se ostvari u ulozi roditelja.

Jedna od naših najpoznatijih, najtraženijih, ali i najlepših glumica, Ivana Dudić, poznata je kao neko ko svoju privatnost voli da čuva daleko od očiju javnosti, te izbagava da porodicu medijski eksponira.

Ivana je sada napravila izuzetak i sa nama podelila kakva atmosfera vlada u njenom domu za vreme praznika.

Otac ti je bio mađioničar, kakvo je bilo tvoje odrastanje uz njega?

- Bilo je magično, drugačije nego kao kod ostale dece. Moj otac kada ode na poslovni put, vrati se sa 10 novih trikova, tako da je to bilo neko drugačije iskustvo. Zbog toga sam ja u životu imala 100 zečeva, sa njima sam izvodila mađioničarkse trikove - rekla je Ivana Dudić, a onda je otkrila da je otac više priželjkivao da brat postane vrsni mađioničar. 

Foto: Informer/Kristijana Ćaćić

 

- Kao i sve na ovom svetu i ovaj posao je više muška stvar nego ženska. Otac je više želeo da se brat bavi mađioničarstvom i nekako je njegovu stranu više forsirao, dok sam ja iz prikrajka to gledala i kupila fore, pa sam otišla i na takmičenje. Ja sam jako želela da budem mađioničar, a on je iz te velike strasti prema poslu, bio u fazonu ajde, ajde i zbog toga sam ja izgubila interesovanje i odlučila se za glumu. Meni je to bio samo hobi i stvarno sam bila drugačija. Ja i dan-danas volim da budem drugačija, tako da mi je to nekako pomagalo u odrastanju, jer sam imala nešto što drugi nisu mogli da imaju. To je jako teška veština koja se svaki dan se uči.

Koliko su ti praznici važni i koliko ti znače?

- Praznici su mi važni jer volim tu tradiciju sa porodicom, volim okupljanja i samo mi je to oduvek bilo važno.

Foto: Informer/Kristijana Ćaćić

 

Koje je tvoje najranije sećanje na Vaskrs?

- Pošto sam završila dizajnersku, uvek sam volela da tako malo drugačije iscrtavam jaja i da isprobavam neke neobične tehnike, dok je mama više za tradicionalno farbanje. Mi u porodici volimo sve zajedno da radimo i svaki praznik volimo da porodično proslavljamo. Tada nam bude puna kuća ljudi, ali svako donosi svoja jaja da farba, pa ih farbamo u jednoj kući.

Da li imaš sada neku omiljenu tehniku farbanja?

Pa što sam starija, to sam jednostavnija. Volim da su čista i jednostavna jaja.

Koja su tvoja zaduženja kada dođe do spremanja Vaskršnje trpeze?

- Ja uvek mesim za Božić kolač, a za Vaskrs hleb ili pogaču, zavisi. 

Foto: Informer/Kristijana Ćaćić

 

Šta na tvojoj trpezi za Vaskrs mora da se nalazi?

- Ruska salata baš, baš mora, ali ne samo za Vaskrs, već za svaki praznik. Samo je tada i jedem.

U Srbiji se skoro svaka porodica prvo posvađa, pa onda krene harmonija da vlada, da li ste u kući i vi takvi?

- Kod nas je uvek sve harmoničmo, međutim, kada moja majka krene da sprema trpezu, to je drama. Ona je uvek tako pod tenzijom nekom i, na primer, kada mene zaduži za spremanje nečega, ona obavezno za stolom prvo naglasi: "Ako nešto ne valja, to je Ivana spremala", bukvalno me najavi. Tako da, nije nikada svađa, ali tako malo tenzično zna da bude jer sve mora da bude savršeno, na vreme, toplo, njoj je to jako važno.

Foto: Informer/Kristijana Ćaćić

 

Pomenula si da postiš, da li svaki post ispoštuješ do kraja?

- Ceo post postim i Vaskršnji i Božićni, ali nije tako oduvek. Počela sam na fakultetu to da praktikujem. Zapravo, moje dve drugarice sa klase poste veći deo svog života i one su mi sugerisale da probam, jer sam u tom periodu nešto bila sluđena oko ispita i svega. Tako sam i prestala da jedem meso, shvatila sam da moje telo bolje reaguje brz njega. Od tada ja redovno praktikujem post. Tokom posta najviše mi prijaju mir i spokoj u koji se dovedem.

Pošto voliš dosta da putuješ, da li si možda Vaskrs dočekala u nekoj drugoj zemlji i videla druge običaje?

- Mi smo živeli u Americi i tamo smo naše praznike dočekivali. Na primer, Amerikancima Vaskrs nije verski praznik, ne farbaju jaja i ne kucaju se. Oni imaju kao traženje jaja, pobacaju ih svuda po dvorištu i onda deca idu i pronalaze ih i skupljaju, a unutra su neke bombonice i čokoladice. To mi je onako baš čudno. 

Foto: Informer/Kristijana Ćaćić

 

Dosta si vezana za bratanice i često znaš da podeliš neke slatke trenutke sa njima, da li možda priželjkuješ da se ostvariš kao majka?

- Apsolutno. Poslednje dve, tri godine to baš jako želim. Ove godine punim 33 godine i i te kako priželjkujem da se ostvarim kao majka. To mi je fenomenalno. Kada kažu ono da su deca najveće blago, to zvuči kao kliše, ali zaista nije. Oni su takva sreća i radost. Meni su tri minuta razgovora sa njih dve kao kuća i ne treba mi ništa.

Da li koristiš svoj influens kako bi promovisala tradiciju ili duhovne i porodične vrednosti?

- Ja baš ne volim da eksponiram svoju porodicu. To baš retko radim. Što se tiče vrednosti i nekih dobrih stvari, smatram da to ljudi slabije čuju, odnostno vide. To nikada ne bude propraćeno kao neki nasumični post koji okačim, na primer, sa ružom. Više će to da proprate nego kada im nešto govorim, kada im dam neki savet ili zamolim za nešto. Tako da, koristim, ali nažalost je to manje vidljivo.

Foto: Informer/Kristijana Ćaćić

 

Za kraj, šta bi poručila čitaocima Informera za Vaskrs?

- Hristos Voskrese i srećan praznik svima. Želim vam samo da ste zdravi, a sve ostalo će doći.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!
Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!

Kandidat za gradonačelnika Beograda pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović priznao je da je napravio koaliciju sa listom "Biram borbu" koju čini šest stranaka iz nekadašnje "Srbije protiv nasilja" - Zeleno-levi front, Ne davimo Beograd, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Ekološki ustanak - Ćuta, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije - a čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid.

23.05.2024

08:41

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija