• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Z.A.

11.05.2024

16:03

Teya Dorina mama za Informer pred finale "Evrovizije!" Jasna Jojić: Teodora svuda sa sobom ponosno nosi srpsku zastavu!

Informer/Beta/logo

Estrada

Teya Dorina mama za Informer pred finale "Evrovizije!" Jasna Jojić: Teodora svuda sa sobom ponosno nosi srpsku zastavu!

Podeli vest

Novinarka i književnica, Jasna Jojić, ispričala nam je da Teya Dora nema tremu pred finale, ali i da se trudi da, kao prava ambasadorka naše zemlje, Srbiju predstavi na najbolji mogući način.

Večeras se u Malmeu održava finalno veče "Evrovizije", a naša predstavnica Teodora Pavlovska, poznatija kao Teya Dora, nastupiće pod rednim brojem 16 i Srbiju će predstaviti pesmom "Ramonda".

Ovim povodom se za Informer oglasila i njena mama, Jasna Jojić, poznata književnica, koja nam je otkrila kako se oseća i šta očekuje.

Foto: Pedja Milosavljević

 

- Naravno, očekujem najbolje. Uzbuđena sam, to je velika stvar za Srbiju - rekla nam je Jasna i uputila svima jednu molbu:

- Pozivam sve da apeluju na rodbinu i prijatelje u inostranstvu da glasaju za Teodoru, odnosno Srbiju!

Jasna nam je ljubazno otkrila i da se čula sa svojom mezimicom i kako se ona oseća pred ovo važno veče.

Foto: Maša Banđur/Tanja Andric

 

- Teodora nema tremu, ona je profesionalac i vrlo je svesna svoje odgovornosti. Srpsku zastavu ponosno nosi svuda sa sobom, svima priča sve najlepše o našoj zemlji i trudi se da je predstavi na najbolji mogući način. Ona je sada naša srpska ambasadorka i u skladu sa tom titulom se i ponaša. Priča o našoj istoriji, žrtvama, značenju cveta ramonda i, naravno, očekuje najbolje. Probe su prošle odlično, reakcije su sjajne i svi su vrlo zadovoljni - zaključila je Jasna za Informer.

Simbolika cveta ramonda

Podsećamo, pesma "Ramonda" nosi izuzetno jaku simboliku:

- Pesma je posvećena jednom velikom simbolu kojim srpski narod već skoro ceo vek obeležava "Dan primirja" u Prvom svetskom ratu, u kome je Srbija zajedno sa velikom većinom evropskih zemalja pobedila posle mnogih stradanja i žrtava. Ali ime Ramonda ima još mnogo značenja. Taj cvet koji izvire iz ljudske ruke, vekovima je amajlija u koju se do dan danas veruje ne samo u Srbiji, već i u Španiji, Francuskoj, Italiji, a poznat je i kao talisman i u germanskim narodima samo što se tamo zove "Ramona" - ispričala je u jednom intervjuu Pavlovska i dodala:

Foto: rts/shutterstock

 

- Pored toga ono što je opšte poznato je da je ramonda endemski cvet verovatno najstarija biljka cvetnica na planeti koja je toliko miliona godina preživela jer bukvalno može da se povrati i ponovo raste i cveta čak i ako se potpuno osušila. Zovu je "biljka Feniks" zbog činjenice da je samo jedna kap vode dovoljna da ona ponovo oživi. To značenje ramonde za mene je najvažnije jer predstavlja nadu da sve može biti bolje i upravo u današnje vreme kada je planeta i ljudi na njoj žrtva zemljotresa, uragana i raznih ratova, čini mi se potpuno opravdanim da ceo svet čuje jednu pesmu u kojoj se tako intenzivno peva o ramondi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija