• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.r/D. I.

22.05.2024

09:30

Održan koncert u sećanje na Usniju u Tozovca! Supruga legendarnog pevača ponosna: "Drago mi je što se mog dragog sećaju"

Public

Estrada

Održan koncert u sećanje na Usniju u Tozovca! Supruga legendarnog pevača ponosna: "Drago mi je što se mog dragog sećaju"

Podeli vest

U KC "Vlada Divljan" održan je koncert posvećen legendama narodne muzike.

Koncert "Zvezde među zvezdama" u znak sećanja na Usniju Redžepovu i Predraga Živkovića Tozovca, legende narodne muzike održan je u KC "Vlada Divljan", a među mnogobrojnim gostima našla se i supruga pokojnog pevača, Emilija Mima Živković, kojoj je ovo prvo pojavljivanje u javnosti nakon njegove smrti.

Foto: Foto Šemus

Emilija Živković

Nakon što je zauzela svoje mesto u koncertnoj dvorani, predsednik SEMUS-a Dragiša Golubović koji je i organizator ovog događaja, prišao je i pozdravio Emiliju.

Ona je otkrila kakve uspomene budi i šta za nju predstavlja događaj.

- Pre svega mi znači to što se mog Predraga sećaju, što mladi ljudi pevaju njegove pesme i to što je sve što seća na Tozovca lepo i dobro. Ovo je bila njegova želja, on je imao običaj da govori za sve što je stvorio: "Pevaće to neki mladi, novi klinci" - otkrila je ona.

Foto: Foto Šemus

Emilija Živković

Na koncertu su nastupili Snežana Đurišić, Radiša Urošević, Renato Henc, Vesna Dimić , Ivana Tasić i Danilo Živković, i oživeli sećanje na muzičke velikane, a izvođače je pratio Saborski orkestar pod upravom Zorana Vlajića. Voditelj programa bio je Željko Stefanović.

Koncerte „Zvezde među zvezdama“ organizuju SEMUS, Centar za kulturu „Vlada Divljan“, „Sokoj“ i „Organizacija za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora“.

Već na jesen oni pripremaju koncerte posvećene Merimi Njegomir i Predragu Cunetu Gojkoviću – u oktobru, kao i Vasiliji Radojčić i Šabanu Šauliću – u novembru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija