• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir/Informer/D.S.

12.06.2024

21:23

Otkriveno zašto je Veljko u poslednjem trenutku promenio ime sinu: Odlazak u ovaj manastir ga je naveo da naslednika nazove Isaija

Printscreen YouTube, Peđa Milosavljević

Estrada

Otkriveno zašto je Veljko u poslednjem trenutku promenio ime sinu: Odlazak u ovaj manastir ga je naveo da naslednika nazove Isaija

Podeli vest

Veljko Ražnatović je planirao sa trećem sinu da ime Ilijan, ali se predomislio nekoliko dana pre Bogdaninog porođaja.

Veljko Ražnatović nedavno je dobio treće dete, kada je njegova supruga Bogdana na svet donela dečaka Isaiju. Mnoge je iznenadio ovaj odabir imena, jer je i sam tata Veljko krajem prošle godine za medije rekao da će mu se treći naslednik zvati Ilijan.

Foto: Zoran Sinko/Shutterstock

 

Kako pišu mediji, odluku o promeni imena doneo je sam Veljko, a predlog je oduševio sve članove porodice, posebno njegovu mamu Svetlanu Cecu Ražnatović, koja je odmah po rođenju unuka izjavila da se nije mešala u odabir imena.

Mali Isaija je svoje ime dobio po ocu Isaiji, poznatom igumanu manastira Ilinje iz Šabačke eparhije. Veljko je na ovaj način hteo da iskaže veliko poštovanje i zahvalnost prema ovom monahu i duhovniku, pošto je pre desetak godina proveo nekoliko meseci kod njega u manastiru. Boraveći tada u ovoj svetinji u postu i molitvama, Veljko je pomagao manastirskoj bratiji u svim poslovima i dužnostima. Posebno se bio zbližio sa igumanom Isaijom, koji mu je nesebično pomogao svojim savetima i molitvama, što bokser nikad nije zaboravio.

Foto: ATAIMAGES

 

Cecin sin je tokom boravka u ovom manastiru u blizini Bogatića zavoleo i životinje, a posebno pse, jer je otac Isaija u tom kraju poznat po tome što je u Ilinju napravio veliki azil za napuštene životinje. To se tada jako svidelo Veljku, koji je nekoliko godina kasnije u Titelu napravio i odgajivačnicu pasa, ali je i sam udomio napuštene životinje.

Inače, i sama Ceca je više puta oboravila u Ilinju kako bi razgovarala sa ocem Isaijom, ali i prisustvovala svetoj tajni jeleosvećenja (molitvi za zdravlje gde se vernici pomazuju osvećenim uljem), a koja se u manastiru održava svake druge subote.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Kako su mediji svojevremeno pisali, folk zvezda je u ovom manastiru pronašla mir u izuzetno teškom periodu za nju i njenu porodicu, neposredno pre odlaska u kućni pritvor 2011. godine.

Kako se može pročitati na sajtu Šabačke eparhije, manastir Ilinje posvećen je Svetom proroku Iliji. Dolaskom oca Isaije u ovo bratstvo počela je duhovna obnova svetog mesta, a zbog velikog broja poseta podignuti su novi konak i sala za prijem. Ovaj manastir je mesto gde vernici dolaze da traže duhovni mir i utočište, ozdravljenje, spas za bolesne i oproštaj grehova. Istovremeno, manastir je vremenom postao i mesto gde se ljudi leče od bolesti zavisnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja
Saopštenje za medije

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja

Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba "Partizan practical Shooting" prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti.

25.06.2024

12:55

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija