• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/D.G.

24.06.2024

17:26

Adam Adaktar obmanuo javnost! Zbog majstora za izradu obrva reagovao Muzej Jugoslavije! (FOTO)

Shutterstock, Aleksandar Jovanović Cile

Estrada

Adam Adaktar obmanuo javnost! Zbog majstora za izradu obrva reagovao Muzej Jugoslavije! (FOTO)

Podeli vest

Kontroverzni Čačanin pre nekoliko dana pojavio se navodno u originalnom odelu Josipa Broza Tita.

Izbor za najlepšu Srpkinju održan je pre nekoliko dana u Beogradu, a  Adam Adaktar sve prisutne na ovom događaju šokirao je svojim izdanjem. 

Foto: Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Majstor za izradu obrva je došao, navodno u originalnom odelu jugoslovenskog predsednika, Josipa Broza Tita, a na Trg Republike dovezao ga je skupoceni "rols rojs". Adaktara su pratile sestra i majka, koja je svojim stajlingom podsetila na nekadašnju prvu damu, Jovanku Broz.

Zbog njegovog pojavljivanja sada je reagovao Muzej Jugoslavije i pokazao da se originalna maršalova uniforma nalazi tamo gde joj je i mesto.

Raduje nas da muzejski predmeti služe kao inspiracija za uobličavanje ličnog stila, ali moramo da napomenemo da Muzej Jugoslavije kao republička ustanova kulture ima jasnu politiku pozajmljivanja predmeta definisanu Zakonom o muzejskoj delatnosti, a koji predviđa pozajmljivanje predmeta na privremeno čuvanje ili izlaganje isključivo drugim muzejima, ustanovama ili pravnim licima. Predmeti u kolekcijama muzeja su kulturna dobra koja fizičko lice ne može da iznajmi, pozajmi ili zakupi - navedeno je na Instagram stranici Muzeja uz fotografiju originalne maršalske uniforme izložene u koferu u kom ju je Tito nosio na putovanja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija