• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir/Time.ba/Informer/D.S.

10.07.2024

10:21

Priju bi da zabrane, a za Severinu iskeširali 400.000 evra! Gradonačelnica Sarajeva razbesnela građane BiH, problem je nacionalna pripadnost?

ATAIMAGES/Shutterstock

Estrada

Priju bi da zabrane, a za Severinu iskeširali 400.000 evra! Gradonačelnica Sarajeva razbesnela građane BiH, problem je nacionalna pripadnost?

Podeli vest

Gradonačelnica Sarajeva imala je opaske na račun koncerta srpske pevačice Aleksandre Prijović, ali je zato za nastup Hrvatice Severine Vučković izdvojila basnoslovnu sumu novca iz budžeta!

Nikada nije kasno da se krene sa ugovaranjem aranžmana za novogodišnju noć, pa su tako Sarajlije već avanzovale hrvatsku pevačicu Severinu.

Foto: printscreen instagram

 

lako je ranije bilo neizvesno ko će sve nastupati osim Severine i koliki će biti troškovi, sada je potvrđeno da će njeno pevanje koštati blizu 800.000 konvertibilnih maraka, odnosno oko 400.000 evra. Prema ugovoru koji će gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić potpisati sa agencijom iz Vogošće, organizacija dočeka Nove godine ispred Vječne vatre biće poverena toj agenciji.

Foto: Printscreen/Youtube/SDP BiH

 

U sklopu ugovora, planirano je i prenošenje koncerta Sarajevske filharmonije iz Narodnog pozorišta putem LED ekrana ispred Vječne vatre u periodu od 19.30 do 21.00 časova. Detalji o drugim izvođačima i njihovim honorarima nisu navedeni u ugovoru. Prema saznanjima Oslobođenja, gradonačelnica Karić obavezala se da će Grad Sarajevo iz budžeta izdvojiti blizu 680.000 maraka, što sa PDV-om iznosi oko 795.000 KM.

Ova informacija naišla je na revolt Sarajlija koji su protiv rasipanja novca na hrvatsku pevačicu i novogodišnji koncert.

Foto: Foto: Miloš Rafailović/instagram

 

Gradonačelici Sarajeva Benjamini Karić, izgleda, smetaju samo srpski pevači, ali ne i hrvatski. Podsetimo, Benjamina je na skandalozan način pozvala svoje sugrađane da ne idu na koncert Aleksandre Prijović, koja je održala tri koncerta. Iako je srpska pevačica nakon prvog koncerta istakla da je prezadovoljna kako ju je publika prihvatila u Sarajevu, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić je na svom nalogu na platformi Iks (nekadašnji Tviter) napisala post koji je izazvao polemiku.

- Kao gradonačelnica Sarajeva nemam ovlašćenja da zabranim ili odobrim održavanje koncerata i nastupa u gradu, ali zato vi, moji sugrađani, imate pravo da odlučite da li ćete ići ili ne! Svako ima pravo izbora - napisala je svojevremeno gradonačelnica.

Foto: ATAIMAGES

 

U ovom stavu Benjamina nije usamljena, pa su je mnogi podržali i istakli kako srpskoj pevačici nije mesto u Zetri, a bilo je i onih koji su istakli da i ne znaju ko je ona.

Uprkos svemu, Aleksandra Prijović održala je tri fantastična koncerta u Sarajevu, a njena publika se nije obazirala na reči Karićeve.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!
Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!

Bivši američki predsednik Donald Tramp, ako pobedi na izborima, mogao bi da zauzme još skeptičniji stav prema Ukrajini od onog koji je bivši američki lider izneo do sada, ako bude slušao svog potpredsednika Džej Di Vensa, prenosi Blumberg.

16.07.2024

14:22

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija