• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/M.D.

26.07.2024

07:01

"Bezobrazluk i neprofesionalizam!" U susret novoj emisiji "Četiri i po žene", voditeljka Zina Al Sattaf otkriva šta može dovesti do obračuna među koleginicama

Tanja Andric

Estrada

"Bezobrazluk i neprofesionalizam!" U susret novoj emisiji "Četiri i po žene", voditeljka Zina Al Sattaf otkriva šta može dovesti do obračuna među koleginicama

Podeli vest

Zina Al Sattaf, voditeljka emisije "Četiri i po žene", u velikom intervjuu govorila je o počecima, karijeri, ali i novom projektu Informer televizije.

Zinu Al Sattaf, harizmatičnu urednicu rubrike džet set na portalu Informera, od nedelje, 28. juna, publika će moći da gleda u ulozi voditeljke nove emisije naše televizije, "Četiri i po žene".

Zina, diplomirana pozorišna i radio producentkinja, visprena i bez dlake na jeziku, iz nedelje u nedelju će, zajedno sa koleginicama Jadrankom Jevtić, Majom Mojsovski Rašević i Katarinom Odalović, na najgledanijem kablovskom kanalu u Srbiji, samo za vas obrađivati sve društveno-socijalne teme, u društvu gosta iznenađenja.

Foto: Tanja Andric

 

U susret novom, verujemo svima omiljenom formatu, sa Al Sattafovom smo govorili na temu njenih početaka, puta do uspeha, ali i projekta na kojem trenutno radi.

Po obrazovanju ste pozorišna producentkinja, otkud u novinarstvu?

- Pozorišna i radio producentkinja. To moram da naglasim, jer je radio bio i ostao moja velika ljubav. A novinarstvo... potpuno slučajno. Moj prijatelj, koji je jedan od najvećih marketinških stručnjaka u Srbiji, otvarao je portal zajedno sa svojim saradnicima i pozvao me je da im se pridružim. Nisam na novinarstvo gledala kao na nešto u čemu bih se zadržala, mislila sam da je prolazna stanica, kad ono...

Foto: Tanja Andric

 

Kako je izgledao vaš put do urednice rubrike džet set u Informeru?

- Turbulentno i edukativno. Zapravo sam rubriku estrada već uređivala pre mnogo godina, ali mi je dugo odgovaralo da se bavim baš novinarstvom. U jednom periodu sam se zasitila tog posla, pa sam se okrenula radiju, koji i jeste u domenu moje struke. Bavila sam se i odnosima sa javnošću, ali kada vam novinarstvo jednom uđe u krv, teško je rešiti se te "dijagnoze".
Bilo je tu svega, od najdivnijih stvari, do velikih osporavanja, ali kada ste sigurni u sebe, svoje znanje i sposobnost, sve je okej i sve je velika škola. Ja sam, do sada, doktorirala.

Šta smatrate svojom najvećom vrlinom, a šta manom?

- Iskrenost i iskrenost. Znate ono "ako uzmeš - kajaćeš se, ako ne uzmeš - kajaćeš se"? E, tako je i sa iskrenošću - u svakom slučaju ćeš se kajati.

Foto: Tanja Andric

 

Jeste li se dvoumili da li da prihvatite da budete deo emisije “Četiri i po žene”?

- Nisam imala vremena. Sve se dogodilo vrlo brzo i, evo, ja još uvek nisam stigla da porazmislim o svemu.

Šta možemo da očekujemo od vas u emisiji?

- Mene. Onakvu kakva jesam, uz možda malu dozu obuzdavanja temperamenta 

Sa kojom koleginicom, od vas četiri, ste najsličniji, a sa kojom najrazličitiji?

- Apsolutno sve smo različite, jedino po čemu sam donekle slična sa nekom od njih jesu određeni stavovi, ali kao ličnosti smo četiri strane sveta i to će, verujem, biti pun pogodak za ovu emisiju.

Foto: Tanja Andric

 

Sa kojom od njih privatno ne biste popili kafu?

- Apsolutno sa svakom bih popila kafu, da nije tako, ne bih ni pristala na ovakav projekat u kojem su iskrenost i spontanost dva najvažnija faktora.

Koja od vas četiri je najveća jezičara?

- Među ovim ženama ne postoji ona koja je slabija na jeziku.

U emisiji ćete se iz nedelje u nedelju sukobljavati različitim mišljenjima, mislite li da je moguće da dođe do fizičkog obračuna?

Foto: Zoran Sinko

 

- Taman posla. Mi smo, pre svega, dame! Do verbalnog sukoba da, tu bih mogla i da otvorim kladionicu oko toga ko će prvi ući u sukob, ali fizički obračun - nema šanse.

Šta bi bilo potrebno da sa nekom od njih uđete u ozbiljan sukob?

- Nisam o tome razmišljala, jer to ne vidim kao opciju, ali jedino što bi, u mom slučaju moglo da izazove tako veliki sukob, jesu bezobrazluk i neprofesionalizam, ali to zaista ne vidim kao opciju, moje koleginice su ozbiljne carice i veliki profesionalci.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija