• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer/A.S.

05.08.2024

19:50

SKANDALČINA! Još jedan razlog zašto Bebeku treba zabraniti koncert u Beogradu- na godišnjici "Oluje" pevao sa Tompsonom

ATAIMAGES/instagram

Estrada

SKANDALČINA! Još jedan razlog zašto Bebeku treba zabraniti koncert u Beogradu- na godišnjici "Oluje" pevao sa Tompsonom

Podeli vest

Bebekova izjava nakon gostovanja na Tompsonovom koncertu je tada zgrozila javnost.

Nekasašnji pevač grupe "Bijelo dugme", Željko Bebeksinoć je bez srama pevao na proslavi zločinačke akcije "Oluja" u Ličkom Osiku, iako se do samog koncerta pravdao da ne zna da li će uopšte nastupati. 

Iako je pevao na ovako sramnom događaju, Bebek je ostao i dalje pri nameri da 17. novembra održi koncert u Sava centru u Beogradu. Sa tim u vezi, Informer traži hitnu zabranu održavanja Željkovog koncerta u srpskoj prestonici

Foto: ATA Images

 

Ovo nije prvi put da Bebek peva na godišnjici "Oluje". On je 5. avgusta 2012. godine bio specijalni gost hrvatskog ultra desničarskog pevača Marka Perkovića Tompsona na obeležavanju godišnjice operacije "Oluja" u Čavoglavama. Željko je tada izjavio da Hrvati ne smeju da se odriču "Oluje" i "pobede u ratu", kao i da je zahvaljujući njegovom gostovanju, Tompsonova proustaška proslava prerasla u narodnu zabavu.

Foto: ATA Images

 

- Postoji i opcija narodne zabave. Na jednu stranu jedna ekipa, a na drugu druga. Svi slave isto, "Dan pobede". Posebno zato što je ta priredba potpuno promenjena u odnosu na ranija vremena. Sada je to zaista narodna zabava na koju ljudi dolaze da proslave "Oluju" bez ikakvih znamenja. Baš je moj dolazak tamo doprineo tome da se slika te proslave promeni. Ne samo ja, tamo je nastupio i rok bend "Opća opasnost". Ni oni ni ja nemamo pesme koje su na bilo koji način povezane sa drugim temama osim onim čime se bavimo ceo život. Naravno, moj nastup tamo ima težinu. Upravo takvu težinu da se slika malo promeni, da je to, u stvari, zabava naroda koji voli da se okupi na mestu koje, na nekakav način, obeležava ratna vremena i na određeni način, pobedu. Tih vremena ne možemo i ne trebamo da se odričemo - rekao je tada Bebek, kojem očigledno nisu smetale ustaške pesme, uniforme i zastave u Čavoglavama.

Foto: ATAIMAGES

 

Željko je tada smatrao da je Tompson time što je pozvao njega da peva pokazao da se karakter "manifestacije" u Čavoglavama promenio.

- Da nije mene zvao, verovatno bi ta cela stvar imala istu percepciju kao i pre. Nije u pitanju nacionalizam, ja bih to pre nazvao patriotizmom. U njemu postoje određeni simboli koji se ne mogu povezati sa patriotizmom nego više sa nacionalizmima, ali sukobi se ne bi mogli rešiti, kad već nastanu, bez upotrebe simbola. Ako "Dan pobede" narod razume tako da mu je Tompson bliži od bilo koje vrste politike, onda to tako treba razumeti, koliko god se to nekome sviđalo ili ne. "Dan pobede" svako ima pravo da slavi i takvoj priredbi se ne treba baš gledati u zube - pričao je Bebek tada za "Dnevni avaz". 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Australijska NBA zvezda za Informer pred meč sa Srbijom: Jokića nemoguće zaustaviti, a večite gleda ceo svet! (FOTO)
Olimpijske igre

Australijska NBA zvezda za Informer pred meč sa Srbijom: Jokića nemoguće zaustaviti, a večite gleda ceo svet! (FOTO)

Košarkaška reprezentacija Srbije sutra (14.30, RTS 1) protiv Australije igra četvrtfinalni meč na Olimpijskim igrama u Parizu, a preko puta imaće nekoliko jako poznatih košarkaša koji su igrali upravo u našoj zemlji! Naravno, sve oči biće uprte u Dantea Egzuma i Džoka Lendejla, koji su bili i ostali ljubimci navijača Partizana, a "orlovima" će rival biti i Duop Rit (28), nekadašnji centar Crvene zvezde, a sada poznati NBA as.

05.08.2024

20:00

Planeta

Evropa da se pripremi za Trampa! SAD će se odreći i globalne hegemonije i liberalizma, za evropski establišment to je horor!
Analiza Blumberga!

Evropa da se pripremi za Trampa! SAD će se odreći i globalne hegemonije i liberalizma, za evropski establišment to je horor!

Odustajanje Amerike od svoje globalne uloge nije počelo sa Trampom, već zaokretom Baraka Obame ka Aziji. Haris će, ako dođe na čelo SAD, morati da se obračuna u Kongresu ne samo sa konzervativnim republikancima, već i sa antiglobalistima raznih vrsta u svojoj Demokratskoj partiji, a SAD će napustiti ili svoju globalnu hegemoniju ili liberalizam - možda i oboje

05.08.2024

19:04

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija