• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer/K.Ć.

27.08.2024

22:38

Evo zbog čega Balašević i Bora Čorba nisu razgovarali 40 godina: Razlog je sumanut, a u sve je upletena i Olivera

Informer

Estrada

Evo zbog čega Balašević i Bora Čorba nisu razgovarali 40 godina: Razlog je sumanut, a u sve je upletena i Olivera

Podeli vest

Konflikt između njih je započeo još sedamdesetih godina.

 

Bora Đorđević, legendarni frontmen grupe Riblja Čorba, trenutno se nalazi u bolnici u Ljubljani, gde se tim stručnjaka neumorno bori za njegov život. Ovaj poznati roker, koji je ostavio neizbrisiv trag na muzičkoj sceni Srbije, prepoznatljiv je ne samo po svojim hitovima, već i po oštrim političkim stavovima i neizmernoj ljubavi prema otadžbini.

Njegov loš odnos sa Balaševićem, nikada se nije izgladio. Sve je počelo još sedamdesetih godina, kada je Balašević kritikovao pesmu "Lutka sa naslovne strane" grupe "Rani mraz", u kojoj je Bora bio član. Ova kritika dovela je do svađe, nakon čega je Bora napustio grupu i osnovao "Riblju Čorbu".

Foto: ATAIMAGES

 

Iako je Bora krenuo dalje, osnivanjem Riblje Čorbe, sukob sa Balaševićem nikada nije u potpunosti izglađen. Tokom godina, ovaj konflikt je nekoliko puta isplivao na površinu, a posebno je postao aktuelan kada je Balašević javno kritikovao Đorđevića zbog nastupa kao predgrupa Aci Lukasu na koncertu u beogradskoj Areni.

- Jedan moj nekadašnji kolega iz grupe "Rani mraz" u novogodišnjoj noći na Trgu nastupa kao predgrupa Aci Lukasu… - rekao je Balašević, ali je Čorba odmah odgovorio:

- Ja nisam toliko sujetan, pa nemam problem s tim da budem predgrupa Aci Lukasu. On je veliki umetnik i nama iz "Čorbe" je bila čast da zabavimo narod pre njegovog koncerta - poručio je Bora za Informer.

Foto: ATAIMAGES

 

Đorđević je zatim u svojoj knjizi "Pusto ostrvo" nazvao Balaševića "najgorim papučarom", ističući da njegova supruga Olivera ima preveliki uticaj na njegov život.

- Ne smem po njima da uriniram jer me oni neizmerno vole, u suprotnom draži će im biti Đole. A on od svoje Olivere niti piša, niti se*e - stihovi su Borine pesme u novoj zbirci.

Tu nije stao, on je i u pesmi "Predejane" opisao situaciju koja se odnosi na Balaševića, ali je naglasio da ga ne zanima njegova reakcija.

- U mojoj novoj zbirci ima i boljih pesama od te! Ne zanima me da li se Balašević naljutio zbog tih stihova, ne razmišljam o tome - rekao je Čorba.

Foto: ATA Images

 

U 2008. godini, Bora je u emisiji Rade Radenković izjavio da poštuje Balaševićev rad, ali ne i njega kao osobu zbog njegovih stavova. Bora je tada rekao da je Đole talentovan pesnik i pisac, ali da mu se ne dopada način na koji govori i izražava se.

- Ima jedan autor kojeg privatno ne cenim mnogo, ali ne mogu da mu uskratim da je veliki talenat, ne talenat nego sjajan autor - rekao je jednom prilikom Bora, aludirajući upravo na Đorđa.

Foto: ATA Images

 

Kada je Đorđe Balašević preminuo 2021. godine, Bora je izrazio žaljenje zbog gubitka, rekavši da je Balašević bio veliki umetnik, čime je pokazao da je, uprkos njihovim razlikama, cenio njegov doprinos muzici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kainov bratoubilački pečat ostao je na mnogim Ukrajincima! Satana sa Zapada bori se protiv ono malo Hristove istine koje je ostalo u svetu! (VIDEO)
Live TV

Kainov bratoubilački pečat ostao je na mnogim Ukrajincima! Satana sa Zapada bori se protiv ono malo Hristove istine koje je ostalo u svetu! (VIDEO)

Nikada žešći ruski napadi po dubini Ukrajine. Kinžal je postao kao "dobar dan". Došlo je do tog stepena mržnje između dva naroda da će decenije biti potrebne da se vrate saradnji. U emisiji "Otvoreni studio" gostovali su pravoslavni publicista Ranko Gojković i Dragan Vasiljković ispred fondacije "Kapetan Dragan". Oni su govorili o svim aktuelnim geopolitičkim temama.

27.08.2024

19:51

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Francuska demokratija na delu! Makron ne da pobedniku izbora da formira vladu! Šta je rešenje, ulica ili novo glasanje?!?!
I to je moguće

Francuska demokratija na delu! Makron ne da pobedniku izbora da formira vladu! Šta je rešenje, ulica ili novo glasanje?!?!

Francuski predsednik Emanuel Makron odbio je da dopusti levici, koja je odnela najveći broj glasova na vanrednim parlamentarnim izborima u julu, da formira vladu! Makron je, kako je saopšteno nakon prvog kruga konsultacija u Jelisejskoj palati, odlučio je da odbaci opciju da vladu formira pobednik izbora - Novi narodni front (NNF), u ime "institucionalne stabilnosti"?!

27.08.2024

22:15

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija