• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Klix.ba/Informer/D.S.

02.09.2024

09:20

Alen Islamović dobija jezive pretnje nakon koncerta u Splitu! Pevač se oglasio: "Prelaze granicu ljudskosti!"

Ataimages/Printscreen/Tiktok/nikacuric0

Estrada

Alen Islamović dobija jezive pretnje nakon koncerta u Splitu! Pevač se oglasio: "Prelaze granicu ljudskosti!"

Podeli vest

Alen Islamović našao se u velikom problemu nakon koncerta "Bijelog dugmeta" u Hrvatskoj.

Alen Islamović prekjuče je u Splitu održao koncert sa grupom "Bijelo dugme", a tokom izvođenja pesme "Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo" podigao je publiku na noge.

Međutim, zadruga "Zagrebački dragovoljci i branitelji Vukovara" traže i da se Islamović u Hrvatskoj proglasi nepoželjnom osobom i da mu se zabrani ulazak u njihovu zemlju.

Foto: Foto: Zoran Sinko

 

Problem je nastao zbog teksta koji u pozitivnom svetlu govori o Jugoslaviji i što se na video-bimu tokom pesme našla zastsva SFRJ koja je uvredila osećanja onih koji su se borili na frontu.

O svemu se oglasio i pevač koji kaže kako im nije bila namera nikoga da uvredi, kao ni da isprovocira.

Foto: Zoran Sinko/Prinscreen/You Tube/novi DANI

 

- Nije nam bila namera da nekoga isprovociramo, ali napali su pogrešnu kuću i prete sa svih strana. Ja sam samo radnik pevač u firmi "Bijelo dugme" čiji je vlasnik gospodin Goran Bregović. Ja uzimam posao ili odbijam 50 koncerata i pevanje pesama "Bijelog dugmeta" - rekao je Islamović za Klix.ba.

Osvrnuo se i na zastave Jugoslavije koje su se prikazivale na ekranu dok je pevao spomenutu pesmu.

Foto: Foto: ATA Images

 

- Šta se iza mene viori i kakve aplikacije se dešavaju ne znam, to je slala firma iz Zagreba, a repertoar smo svirali po Hrvatskoj sa orkestrom za svadbe i sahrane i to sedam do devet koncerata pre šest ili sedam godina. Čak je i pulska Arena bila, pa i ta pesma "Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo". Danas je to, po mom mišljenju, rok parodija na stara vremena.

Nakon što je u medijima objavljena vest da zadruga traži da se Islamović proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj, gde s porodicom živi godinama, pevač  kaže da dobija užasne pretnje.

Foto: Insajder

 

- Pretnje prelaze svaki ukus ljudskosti, unose nemire u moju porodicu. Prava adresa da tražite objašnjenje je Goran Bregović i normalno svi oni koji su bili u Splitu njih 12-15.000 na koncertu. Nacionalističke i šovinističke pretnje i psovke putem portala nisu put, ali ipak, ja ih skupljam, neka se nađu, ne dao Bog ako se šta desi - zaključio je Islamović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija