• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/I.M.

04.09.2024

10:54

(FOTO) Informer ispred zgrade u kojoj je Bora rođen! Pred smrt je govorio o rodnom gradu: "Moje telo prenesite u Čačak, a srce neka ostane u Ljubljani"

D.Ć./Ataimages

Estrada

(FOTO) Informer ispred zgrade u kojoj je Bora rođen! Pred smrt je govorio o rodnom gradu: "Moje telo prenesite u Čačak, a srce neka ostane u Ljubljani"

Podeli vest

Čitav region oplakuje smrt rok legende Bore Đorđevića, a njegovi prijatelji iz Čačka prošle godine su mu ponudili da se vrati u rodni grad.

Frontmen grupe "Riblja čorba" Bora Đorđević preminuo je jutros u 72. godini. U Čačku gde je rođen, on više nema rodbine, a prilikom njegovog poslednjeg veličanstvenog nastupa u rodnom gradu pred novinarima kao i publikom je izrazio svoje želje. 

Foto: Informer

 

Naime pre njegovog dolaska na koncert koji je održan 22. marta prošle godine u okviru manifestacije "Čačak prestonica kulture", oglasili su se njegovi prijatelji koji su Bori i njegovoj supruzi ponudili da se preseli u Čačak.

- Mi bismo mu obezbedili kuću, stan šta mu je već po volji i sve drugo što im je neophodno za život. Imao bi i pomoć prijatelja, bio bi u poznatom okruženju. Naravno, za njega i suprugu. Znam koliko mu Čačak znači, jer svaki put kada bismo se čuli postavljao je bezbroj pitanja koja ga vraćaju u rodni grad. Čačak je Borin dom - izjavio je tada dr Prle Savić, Borin prijatelj sa kojim je odrastao.

Fotografije zgrade u kojoj je Bora rođen možete pogledati u galeriji. 

Na pitanje novinara da li bi se vratio u Čačak i prihvatio velikodušnu ponudu prijatelja Bora je kroz osmeh odgovorio:

- Sada mi je teško da pričam. Želeo sam da ovaj intervju dam nakon koncerta, jer tada je sve lakše. Obećavam dobru svirku. Velika je odgovornost svirati u Čačku, ja u svom gradu uvek imam tremu, pa i sada, u ovim godinama Živim u Sloveniji, tamo imam ženu koju volim i zasad mi je to dovoljno. Ponavljam, doći ću, obećao sam, na padine Jelice. Moje telo prenesite u Čačak a srce neka ostane u Ljubljani - kazao je tada Bora.

Inače, na planini Jelici se nalazi Gradsko groblje. Na pitanje šta misli o ideji gradskih vlasti da jedan trg u Gradskom parku ponese njegovo ime, jer je svuda po svetu uzdizao svoj rodni Čačak.

- Ta odlikovanja i nagrade više bih voleo da mi daju za života - kazao je tada Bora. Verovatno je to i razlog zašto ta ideja nije ni realizovana.  

Foto: ATAIMAGES

 

Tokom koncerta u emotivnom susretu sa Čačanima, Bora je najpre odrecitovao a potom i otpevao pesmu "Dve gitare".

Novinari očekuju da se povodom Borine želje svakog trenutka oglasi neko od predstavnika grada Čačka, koji bi obezbedio grobno mesto dostojno rok zvezde. Naime, Bora iako je tu rođen, u gradu kraj Morave više nema živih bliskih rođaka. Sin Boris živi na Rudniku, a ćerka Tamara u Beogradu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Trener Partizana: Uradili smo sve da vratimo Lučića i Milutinova
Partizan

Trener Partizana: Uradili smo sve da vratimo Lučića i Milutinova

Partizan je prethodnih godina uradio sve da vrati Vladimira Lučića i Nikolu Milutinova, ali kad nešto ne ide, onda ne ide, otkriva pomoćni trener Partizana Vladimir Androić! Prvi saradnik legendarnog Željka Obradovića poručuje da je klub iz Humske nameravao da vrati dvojicu dugogodišnjih reprezentativaca, ali da pošto to nije uspeo, okrenuo se pojačanjima iz inostranstva.

04.09.2024

10:01

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Ovde se čuva jedna od najvećih svetinja Srbije! Istorija koju malo ko zna: Nekada je bio bolnica, a sada jedan od najlepših manastira
Srbija

Ovde se čuva jedna od najvećih svetinja Srbije! Istorija koju malo ko zna: Nekada je bio bolnica, a sada jedan od najlepših manastira

Fruškogorski manastiri nisu samo mesta duhovnosti koja se pohode svaki put kada je potrebno pronaći utočište i duševni mir, već i značajni centri istraživanja i proučavanja prošlosti. Zahvaljujući istrajnosti i kontinuitetu postojanja, oni danas baštine i od zaborava čuvaju neke od najvažnijih priča iz davnina, značajnih kako za Frušku goru, tako i za Vojvodinu i čitavu Srbiju.

03.09.2024

23:07