• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer/K.Ć.

06.09.2024

17:33

Bora se stideo ovih stihova, pa ih potpisivao njenim imenom: Legendarni roker je napisao ove hitove narodne muzike

Ataimages

Estrada

Bora se stideo ovih stihova, pa ih potpisivao njenim imenom: Legendarni roker je napisao ove hitove narodne muzike

Podeli vest

Bora je napisao mnoge norodnjačke hitove, ali ga je zbog toga bilo stid.

Nedavno preminuli rok muzičar Bora Đorđević, frontmen legendarne grupe Riblja Čorba, bio je poznat ne samo po svom stvaralaštvu unutar rokenrola, već i po tome što je napisao mnoge hitnove narodne muzike, koje je, iz stida što zadire u narodnjački žanr, potpisivao imenom svoje prve supruge, Dragane Ivić.

Među tim pesmama je i hit "Nek me zaborave devojke sa Morave", koji je izveo Srećko Jovović, tragično nastradali pevač sa Ibarske magistrale 1989. godine.

Foto: ATAIMAGES

 

Srećko je bio poznat po emotivnim pesmama, a njegova verzija ove numere iz 1986. godine, snimljena za tadašnji Diskos, ostala je upamćena kao veliki hit. Bora je pesmom dao poseban pečat narodnjačkom repertoaru, a pored te numere, Srećko je iza sebe ostavio još bezvremenskih hitova poput "Oprostiću još jednom", "Oženi me brate moj" i mnogih drugih. 

Posebno se ističe pesma "Stani malo kafanski sviraču", koju su izvodili brojni muzičari, a koja najbolje opisuje težak život onih koji žive od muzičkog dinara. Bora je kroz svoje tekstove uspevao da spoji svet rokenrola i narodne muzike, ostavljajući trag u oba žanra.

Podsetimo, sahrana Bore Đorđevića održaće se sutra, 7. septembra, na Centralnom groblju u Čačku u 14.30 časova, a opelo će početi u 14.00 časova.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Rade hvalio "orlove", Piksi poručio: Valjda će ovi eksperti shvatiti...
Fudbal

Rade hvalio "orlove", Piksi poručio: Valjda će ovi eksperti shvatiti...

Fudbaleri Srbije sinoć su odigrali 0:0 sa šampionom Evrope Španijom na startu Lige nacija, a tim rezultatom navijači i dobar deo javnosti izuzetno su zadovoljni. Među onima koji su pohvalno govorili o našem nacionalnom timu je i poznati stručni konsultant Rade Bogdanović, koji se u prošlosti nije libio da oplete i po reprezentaciji, ali i po klubovima.

06.09.2024

09:49

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Četiri priče o caru Dušanu koje opstaju vekovima!
Srbija

Četiri priče o caru Dušanu koje opstaju vekovima!

Među Srbima iz sela Lokvice, smeštenog na padinama Šar-planine, u blizini Prizrena, sa kolena na kolena gotovo sedam vekova, prenose se priče o vremenu kada je i ovaj kraj bio pod carom Dušanom, najmoćnijim vladarom u srpskoj istoriji.

06.09.2024

07:30