• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/D.G.

08.09.2024

20:57

Borin mural krije dirljivu priču! Mladi umetnik objasnio povezanost svoje porodice sa legendarnim rokerom (FOTO)

ATAIMAGES/printscreen

Estrada

Borin mural krije dirljivu priču! Mladi umetnik objasnio povezanost svoje porodice sa legendarnim rokerom (FOTO)

Podeli vest

Umetniku iz Jagodine Borin mural je najdraži koji je uradio do sada.

Bora Đorđević sahranjen je juče na Centralnom groblju u Čačku, a njegovoj sahrani je pored porodice i prijatelja prisustvovao veliki broj njegovih sugrađana koji su sa suzama u očima ispratili legendarnog muzičara. Na dan sahrane dobio je i svoj prvi mural, a iza njegovog nastanka krije se zanimljiva priča.

Foto: Informer

 

Autor Borinog portreta koji sada krasi jednu stambenu zgradu u Jagodini je mladi umetnik koja svoja dela potpisuje kao SaskiArt. Nakon što je vest o Borinom muralu obišla region umetnik je otkrio da je ideju za mural dobio od oca, velikog fana Bore Đorđevića i "Riblje Čorbe".

- Jako nas je potresla vest da si nas napustio, pogotovo mog oca, koji te je već i sam znaš svuda u stopu pratio,  neopisivo mi je drago da sam te upoznao, to je bilo 2012. u Beogradu na promociji tvoje nove knjige. To je jedini put da sam popričao sa tobom, slikao se... Drago mi je da sam odrastao uz tvoju muziku, nastaviću da je slušam dok sam živ! Hvala na svemu umetniče! - napisao je mladi umetnik na svom Instagram nalogu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Izrada.grafita (@saskiart1)

 

Jagodinac je otkrio zanimljivu priču o povezanosti njegove porodice sa legendarnim rokerom i njegovim delom.

- Što se murala tiče gledao sam da nađem adekvatnu sliku i našao sam je, ti i tvoj mikrofon! Perfektna slika za mural, što se tiče potpisa sa leve strane murala to je originalan potpis Bore Đorđevića, moj tata ima celu jednu svesku gde čuva sve stvari vezane za Riblju Čorbu. To je skupljao tokom celog života, Bora mu je čak i napisao lično par pesama. Desna strana murala naziv možda i Borine najpopularnije pesme "Pogledaj dom svoj Anđele"... Lepo ispunjen zid, sve na svom mestu, meni lično je ovo najdraži mural koji sam odradio do sada - zaključio je.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija